“Barakada kalıyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Barakada kalıyoruz!”


 

Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Nakliyeciler Sitesi’nin atıl duruma geldiğini, nakliyeciler olarak insani şartlarda hizmet vermek istediklerini söyledi.

Yazıroğlu, “Yıllardır hizmet alamadık. Dükkânlarımız üzerimize yıkılacak, barakada yaşıyoruz” diye isyan etti.

SONER AYDIN

Mersin Nakliyeciler Sitesi kurulduğu günden bu yana yerel yönetimlerden destek almadan, ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Atıl durumda olan, çevre düzenlemesi yapılmayan, çatısı kullanılamaz hale gelen sitedeki esnaflar ödedikleri kiranın karşılığını alamadıklarını savundu. Kent ekonomisine önemli katkı sunan sitenin durumu adeta içler acısı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, nakliyeci esnafı olarak 1994’ten bu yanan koşullar altında hizmet verdiklerini dile getirdi. Daha iyi şartlarda hizmet vermek istediklerini ancak yerel yöneticilerden herhangi bir destek alamadıklarını sözlerine ekleyen Yazırlıoğlu, siteden binlerce insanın evine götürdüğünü belirtti. Mersin ekonomisine büyük katkı verdiklerini, sektörel olarak önemli bir noktada durduklarını kaydeden Yazıroğlu, “Eğer biz Mersin’e hizmet veren Mersin’e katkı sağlayan bir sektörsek yerel yönetimlerimizin de bize destek vermesini bekliyoruz. Bize göre bu onların asli görevleridir. Biz kiracılar olarak üzerimize düşeni yapıyorsak yerel yönetimler de üzerine düşeni yapmalı” ifadelerini kullandı.

“DAHA İYİ ŞARTLAR İSTİYORUZ”
Nakliyeci esnafı olarak Mersin’e yakışır bir site istediklerini dile getiren Yazırlıoğlu, “Mersin Nakliyeciler Sitesi’ne Türkiye’nin her yerinden şoförler geliyor. Bu gelen insanlar Mersin’i buradan tanımış oluyor. Yani şehrin içine girmedikleri için Mersin’i site sayesinde tanımaktalar. Buraya gelen insanların bize ‘siz kümeste mi oturuyorsunuz’ demeleri ağrımıza gidiyor. Eğer bizim imkanımız olsa bir gider kendi yerimizi kendi mülkümüzü alırız. Belediyemizin sınırları büyük, Toroslar’da uygun yerler mevcut. Otoban kenarlarında belediyeye ait birçok arazi var. Şartlarımızı düzeltseler bizden bu kiraları istesinler ama bu barakalara verdiğimiz para boş” dedi.

“İNANCIMIZI YİTİRDİK”
Sitenin etrafındaki Çay, Çilek, Karaduvar gibi mahallerindeki çevre esnafın da Nakliyeciler Sitesi sayesinde ayakta durduğunu, dışarıdan gelen şoförlerin ihtiyaçlarını bu mahallelerdeki esnaflardan karşıladığını belirten Yazırlıoğlu, “Demek ki biz bu kente katkı sağlıyoruz. O yüzden daha iyi bir site hayalimiz her zaman var. Eğer belediyemizin imkânı yoksa bile en azından buranın bir restorasyonu yapılabilir. Bize ileriki zamanda daha iyi bir yer inşa edileceği söyleniyor ama biz bunları dinlemekten yıldık. İnancımızı da yitirdik. Çatılarımızı değiştirmemiz gerekiyor, boya badana vs. bakım yapılsın ki esnafımız da belediyemiz bir şey yapıyor inancına varsın” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA