Onarımı MIP’ten okumasi sizden | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Onarımı MIP’ten okumasi sizden


 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığında hayata geçirilen “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” ile tadilatları yapılan Kuvayi Milliye İlkokulu ve Akdeniz Kıbrıs İlkokulu yeni eğitim yılına hazır.

Haber Merkezi

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliğinde 2012 yılında hayata geçirilen ve Mersin’deki okulların çağın gereksinimlerine göre yenilenmesini hedefleyen “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” her yıl en az bir okulu proje kapsamına almaya devam ediyor. Proje ile Mersin ilinde bulunan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okulların tadilatı yapılarak eğitime destek verilmesi amaçlanıyor. 

“OKULLARIN İÇ VE DIŞ BOYASI, ELEKTRİK TESİSATI, ZEMİNLERİ YENİLENDİ”
Proje kapsamında bu yıl bakım ve onarımları gerçekleştirilen Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 25 derslikli Kuvayi Milliye İlkokulu ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 20 derslikli Kıbrıs İlkokulu’nun iç ve dış zeminleri yenilenerek seramik ile kaplandı. Genel tadilatları yapılan binaların iç, dış cephe ve bahçe duvar boya-badanaları yapıldı. Proje ile her iki okulun elektrik tesisatı, sınıf ve oda kapıları, askıları, duvar panoları, okul çeşmeleri, Atatürk büstü,  sınıf ve öğretmenler odası dolapları, mutfak mobilyaları yenilendi. Kız ve erkek tuvaletleri ile ana sınıfı binalarının bakım ve onarımı yapıldı. 

PROJEYE TİKAV BURSİYERLERİ VE MIP ÇALIŞANLARI GÖNÜLLÜ OLARAK DESTEK OLDU
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitimlerine devam eden TİKAV bursiyeleri Mersin’de 1 hafta süresince Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Altın kategori Toplumsal Uyum Projesi kapsamında gönüllülük esasına dayalı olarak Kuvayi Milli İlkokulu’nun boya çalışmalarına destek verdi.  MIP çalışanları ise izin günlerinde okul  boyama çalışmalarına gönüllü olarak katkı sağladı. 

TESLİM TÖRENİ 19 EYLÜL’DE YAPILACAK
Kuvayi Milliye İlkokulu, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 11:00’da düzenlenecek resmi törenle okul yetkililerine ve okulun asıl sahipleri olan öğrencilere teslim edilecek. Tören esnasında “İlköğretim Haftası” da kutlanacak. Törene Mersin il protokolü, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,  TİKAV ve MIP yetkilileri ile velilerin ve öğrencilerin katılımı bekleniyor.  
İlk olarak 2012 yılında başlayan “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” ile her yıl Mersin’de en az bir okulun bakım ve onarımı yapıldı.  2015 yılında iki farklı okulun bakım ve onarımının yapılmasının ardından bu yıl da iki okulun bakım ve onarım çalışması tamamlandı.. 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullar proje kapsamına alınarak bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA