Uzmanından Fenerbahçe’ye uyarı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uzmanından Fenerbahçe’ye uyarı!


 

Spor Psikoloğu Dr. Nedim İnce, Fenerbahçe’nin, UEFA Ligi A Grubu’ndaki ilk maçında, Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk karşısında iyi bir sınav veremediğini belirterek, “Fenerbahçe’nin takımına inanan çalıştırıcıya, kendine ve sonuca etki edeceğine inanan oyunculara ve takım bütünlüğü ile huzura ihti

Türkiye Ligi'nde oynadığı 3 maçta sadece 1 puan alabilen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda dün akşam Ukrayna’nın Zorya Luhansk takımı ile deplasmanda oynadığı ilk maçında da 1-1 berabere kaldı. 90+6'da gelen golle beraberliği yakalayarak 1 puanın sahibi olan Fenerbahçe’nin, dün akşam ortaya koyduğu futbol eleştirin hedefi oldu.

Spor Psikoloğu Dr. Nedim İnce de İHA’ya yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında verdiği sınavı değerlendirdi. Ukrayna'nın Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda oynanan maçta, Fenerbahçeli oyuncular daha sahaya girerken yüz ifadeleri ve vücut dillerinin hiç de iyi sinyaller vermediğini dile getiren İnce, “Fenerbahçeli oyuncular, son derece gergin, adeta maske yüzlerle sahada yerlerini aldılar” diye konuştu.
Teknik Direktör Advocaat’ın yedek kulübesindeki görüntüsü ekrana yansıdığında da aynı durumun söz konusu olduğunu dile getiren İnce, şunları söyledi:  “Yüz ifadesi ile bütünleşen beden dili mutsuz, gergin, hatta umutsuz olduğunu gösteriyordu. Bu beden dili, takımına inancının olmadığı izlenimini veriyordu. Bunu uzaktan biz seyirciler hissediyorsak takım oyuncularının etkilenmemesi mümkün değil. Nitekim birkaç futbolcu dışında güvensiz hareketlerin ne kadar çok olduğunu, sorumluluk almaktan nasıl kaçındıklarını, endişenin, gerginliğin yarattığı kaslardaki aşırı gerginliğin hareketlerin koordinasyonunu bozup nasıl basit hatalar yaptığını hep birlikte gördük. Fenerbahçe’nin takımına inanan çalıştırıcıya, kendine ve sonuca etki edeceğine inanan oyunculara ve takım bütünlüğü ile huzura ihtiyacı var. Bunlar olmazsa dünyanın en iyi taktiklerinin kağıt üzerinde kalması, en iyi futbolcuların bir acemiye dönüşmesi kaçınılmaz gibi duruyor.” (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA