Eğitim-Sen’den açığa almalara tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim-Sen’den açığa almalara tepki


 

Bakanlar Kurulu’nun Eğitim-Sen üyesi 11 bin 800 öğretmeni ‘terör örgütü üyesi olmak’ gerekçesiyle açığa almasına tepkiler artıyor. Karara tepki gösteren Muşlu, kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi 

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Bakanlar Kurulu’nun yayınladığı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde 11 bin 800 Eğitim-Sen üyesi öğretmen, terör örgütü üyeliği iddiasına dayanılarak açığa alınmasına sert tepki gösteri. Karara tepki gösteren çok sayıda Eğitim-Sen üyesi, STK temsilcisinin de desteği ile Forum AVM önünde eylemde yapıldı. ‘Tehditlere boyun eğmeyiz, karanlığa teslim olmayız’, ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü Eğitim-Sen’den elinizi çekin’ yazılı pankartının açıldığı eylemde ‘AKP’den hesabı emekçiler soracak’, ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’, ‘Ya hep beraber, ya hiç birimiz. Kurtuluş yok tek başına’ sloganları ile karar protesto edildi.
“DARBE GİRİŞİMİ BAHANE EDİLİYOR”

Kitle adına kısa bir açıklama gerçekleştiren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalar Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) dayanak yaparak kamuda yapılan açığa almalar ve ihraçlar, siyasi iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüştüğünü öne sürdü.  AKP’nin darbe girişimini fırsata çevirip, darbeyle ilgisi olmayan ancak kendisine muhalif olan herkesi susturmanın derdine düştüğünü kaydeden Muşlu, "Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine adeta hukuka düşman kesilenler, Meclisi devre dışı bırakarak OHAL'i kendi hukuksuzluklarına dayanak yapmaktadır" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA