Şoförlere uyarı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şoförlere uyarı!


 

Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, tatile çıkacak sürücüleri uyardı: “Tatiller büyük acılar yaşadığımız, mutsuz günler olmasın”.

Haber Merkezi

Kurban Bayramı tatili öncesi şoförlere uyarı geldi. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, yaptığı yazılı açıklama ile tatile çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. 
“Direksiyona geçip yola çıkmadan önce taşıdığınız canlara ve kendinize trafik kurallarına uyacağınıza dair söz verdikten sonra yola çıkın” diyen Sarı, kazaya araçların değil sürücülerin neden olduğunu anımsattı. 

KURAL TANIMAMAZLIK CAN ALIYOR
Özellikle yaz aylarına rastlayan bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Veysel Sarı, yüzlercesinin de yaralandığına ve yapılan tüm uyarılara, alınan önlemlere rağmen, ihmal, kural dışı davranışların neşe içinde geçirilmesi gereken mutlu günlerin acılara dönüştüğüne dikkat çekti. 
Başkan Sarı, geleneksel uyarısını şu sözlerle sürdürdü;  “Her uzun tatiller öncesinde olduğu gibi “Okulların açılmasından hemen önce, yılın dokuz gün sürecek olan son kurban bayramı tatilinde de karayollarında araç sayısında büyük artışlar olacaktır. Maalesef, aceleci ve kural dışı davranışlarda bulunan bazı sorumsuz sürücüler yüzünden meydana gelen trafik kazalarında binlerce yurttaşımız yaşamını yitirirken binlerce yurttaşımızda ağır şekilde yaralanmakta, hatta ömür boyu sakat kalmaktadır. Kazalara araçlar değil, kural tanımaz sürücüler neden olmaktadır. Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden birkaçıdır.

GEÇEN YIL 7 BİN 530 KİŞİ ÖLDÜ! 
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun verilerine göre; 2015 yılında krafik kazaları sonucunda 7 bin 530 kişi öldü, 304 bin 421 kişi yaralandı. Türkiye'de 2015 yılında meydana gelen 183 bin 11 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 3 bin 831 kişi kaza yerinde, 3 bin 699 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle maalesef 30 gün içinde hayatını kaybetti. Ölümlerin yüzde 48,8'i, yaralanmaların yüzde 67,3'ü yerleşim yeri içinde gerçekleşirken ölümlerin yüzde 51,2'si yaralanmaların ise yüzde 32,7'si yerleşim yeri dışında oldu.
 O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri ve başta emniyet kemeri olmak üzere tüm trafik kurallarına uygun, her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendilerinin ve sorumluluğunu üstlendikleri kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynayacaktır”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA