Çevrecilerden ÇED tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çevrecilerden ÇED tepkisi!


 

Mersin’de çevreciler Akkuyu Nükleer Santrali Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun iptali için dilekçe verdiler.

EREN KAVVAS

Mersin’de yapılmak istenen Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı çalışmalar sürüyor.  Santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’nun iptali için toplanan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da katıldığı basın açıklaması Mersin İdari ve Vergi Mahkemeleri önünde yapıldı.

HALKIN İTİRAZLARI DİKKATE ALINMADI
Çevreciler adına açıklama yapan avukat Semra Kabasakal, ÇED raporunda halkın itirazlarının dikkate alınmadığını, sürecin şeffaf yürütülmediğini ve Akkuyu, ÇED raporuna sahte imza atıldığını dile getirirken, ÇED raporunda görev alan kurumların görüşlerinin halktan gizlendiğini söyledi. Kabasakal, “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2016/79 esas sayılı 18 Nisan 2016 tarihli kararı ile Danıştay 14. Dairesi yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için gerekli olan koşulların gerçekleştiği anlaşıldığından, bazı kısımların yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir” dedi.

“ÇED RAPORUNUN İPTAL EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR”
Söz konusu karara göre Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunun hazırlık aşamasında verilen ek sürelerin geçersiz sayılacağını kaydeden Kabasakal, "Ayrıca Akkuyu projesi entegre bir projedir. Entegre olan projelerin ÇED raporları bölünemez. Ama Akkuyu Nükleer Santrali sahasında taş ocakları Akkuyu ÇED raporu alınmadan işletmeye açılmıştır. Danıştayca verilen yürütmeyi durdurma kararı üzerine Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun iptal edilmesi gerekmektedir. Yüce mahkemeden ÇED raporunun iptal edilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunun hazırlık aşamasında verilen ek süreler geçersiz sayılacaktır” ifadelerini kullandı.
Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri basın açıklamasının ardından, Danıştay'ya gönderilmek üzere hazırladıkları iptal dilekçelerini İdare Mahkemesi'ne verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA