“Nükleer santrale geçit vermeyeceğiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Nükleer santrale geçit vermeyeceğiz”


 

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve Meclis Üyeleri’ne, “Akkuyu Nükleer Santrali’ni Meclise gelme aşamasında olan Çevre Düzeni Planı’na koymayın. Koyulduğu takdirde bu plana CHP olarak onay vermeyeceğiz” çağrısında bulundu.

EREN KAVVAS

Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı İl Çevre Düzeni Planı’na işaretlenmemesi için CHP Mersin İl örgütü basın açıklaması yaptı. Parti binasinda düzenlenen açıklamaya; Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Dr. Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, partililer, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli dernekler katıldı.

“UÇAK KRİZİNİN BEDELİ MERSİN’E Mİ ÖDETİLDİ?”
Başkan Özyiğit, Çevre Düzeni Planı’nın kentte yaşayan halkın, STK’ların, meslek odalarının görüşünün alınması gerektiğini söyledi. Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımı hakkında halkın onayının olmadığını belirten Başkan Özyiğit buna kanıt olarak, “Mesin Büyükşehir Belediyesi 2012 Meclis kararı: Akkuyu’ya nükleer santral istemiyoruz. Mersin İlçe Belediyelerinin aldığı kararlar. ÇED raporuna karşılık atılan 300 bin Mersinlinin imzası. Haziran 2016’da Mersin Kent Konseyi ve Mezitli Kent Konseyi’nin yaptığı araştırmada Mersin halkının %86’sı nükleere karşı. Bu yatırım ÇED süreci dahil 8 adet dava devam etmektedir. Son dönemde stratejik yatırım kapsamına alınarak iç hukuk devre dışı bırakıldı ve Rus’lara 2 milyar dolar civarında bir jest yapıldı. Rusya ile yaşanan uçak krizinin bedeli Mersin’e mi ödetildi?” ifadelerini kullandı.

“MERSİN-ANAMUR ARASINDAKİ TARIM ÖLÜYOR!”
AKP’nin seçim çalışmalarında billboardlara astığı ‘Güçlü Türkiye’nin Milli Enerjisi Akkuyu Nükleer Santrali’ afişinin büyük bir yalan olduğunu savunan Başkan Özyiğit, “Mersin-Anamur arasında tarım ölüyor! Mersin’deki 8 turizm geliştirme bölgesinin 6’su Mersin-Anamur arasında. Peki bu komşu turizm yatırımını kim yapacak? Bu nükleer santralin teknolojisinin hiçbir biçimde bize verilmeyeceği açık bir gerçektir. AKP’nin seçim çalışmalarında billboardlara astığı ‘Güçlü Türkiye’nin Milli Enerjisi Akkuyu Nükleer Santrali’ bir yalan olduğu son Rusya uçak krizinde ortaya çıkmıştır! Üretilecek olan enerjinin yüksek maliyeti nedeniyle ülke ekonomisine büyük zarar bu işin bir başka yönüdür” dedi.

“HALK YÜZDE 86 RET İLE İRADESİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR”
Mersin halkının sesine kulak verilmesi gerektiğinin ve yüzde 86 ret ile iradesini ortaya koyduğunun altını çizen Özyiğit, “Burhanettin Kocamaz ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri; Akkuyu Nükleer Santrali’ni Meclise gelme aşamasında olan Çevre Düzeni Planı’na koymayınız. Koyulduğu takdirde bu plana CHP grubu olarak onay vermeyeceğiz. Bu konudaki daha önce alınan kararlara ve tutumunuza sadık kaldınız. Merkezi hükümet eğer Mersin halkının taleplerini dinlemeyecek ise çıkardıkları Torba Yasayı uygulayarak bırakın onlar yapsınlar” diye konuştu.

CHP’Lİ ATICI: MECLİSTE DEFALARCA DİLE GETİRDİK
Ardından sözü alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, “Nükleer santral yeni bir hikaye değil. 40 yıllık bir serüven. Bu serüveni Mersin halkı, çevre dernekleri başta olmak üzere biz de her kademede karşı çıktık. Akkuyu Nükleer Santrali’nde bir sızıntı olması durumunda mevsimine göre nükleer yüklü bulutların bir kısmının Gaziantep’e, Ankara’ya, Antalya’ya kadar hatta Kıbrıs’a kadar gidebileceğini söylemiştik. Bu yüzden bu nükleer santrale sadece biz değil bölgede bulunan herkes karşı çıkıyor. Bizler milletvekili olarak nükleer santralin gereksiz ve tehlikeli bir yapının olduğunu mecliste defalarca dile getirdik” diye konuştu.

CHP’Lİ ÇAMAK’TAN YENİLENEBİLİR ENERJİ VURGUSU
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise “Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarının yüzde 1’ini bile kullanamıyor. Almanya’da bu oran bir ara %76’ya kadar çıktı. Bunu Türkiye’nin bilmemesi mümkün değil. Aklıma gelen iki tane şey var; biri rant biri nükleer silah… Nükleer santrale dünyanın parası harcanacak. Bu para bölge halkına paylaştırılırsa herkes evine yalıtım yaparsa otomatik olarak enerjiden tasarruf edilir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA