Sağlıkçılar demokrasi için buluşuyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıkçılar demokrasi için buluşuyor!


 

Mersin Tabip Odası ve SES Mersin Şubesi, darbe girişimi, OHAL uygulamaları, işten atmalar ve gözaltılara karşı, "Sağlıkçılardan demokrasi için emek buluşmaları" kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

SONER AYDIN

Mersin Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Eğitim-Sen’in de destek verdiği kampanyanın kamuoyu duyurusu SES şube binasında gerçekleştirildi. Kampanya toplantısına SES Şube başkanı Yılmaz Bozkurt, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve çok sayıda sağlıkçı destek verdi. Kampanya hakkında bilgi veren SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Kurban Bayramı'nın ardından kampanyanın startını vereceklerini söyledi.

“HAK TALEP ETMEK SUÇ DEĞİLDİR”
Darbe girişiminin güvencesiz çalışmaya ve kıyıma gerekçe gösterildiğini öne süren Bozkurt, iş güvencesinin ve emeklilik güvencesinin tehlike altında olduğunu belirtti.  Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile emek karşıtı yasaların uygulamaya konulduğunu dile getiren Bokzurt, “Seçimlerde taşeron sağlık emekçileri başta olmak üzere, yüz binlerce sağlık ve sosyal hizmet emekçisine güvenceli iş sözü verenler bugün verdikleri sözün aksine, güvenceli çalışmanın son kırıntılarını da ortadan kaldıracak yasalar hazırlamaktadır. Bizler biliyoruz ki, örgütlenmek, hak talep etmek, muhalefet etmek suç kapmasına sokulamaz” diye konuştu.

“İŞ GÜVENCEMİZ GASP EDİLİYOR”
Sosyal güvenlik haklarının gasp edilmesi, sağlığın taşeronlaştırılmasına karşı ‘Sağlıkçılardan demokrasi için emek buluşmaları’ kampanyası başlattıklarını dile getiren Bozkurt, “Bizler, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, yaşadığımız süreci hep birlikte değerlendirerek, çalışma koşullarımızın ağırlaştırılması, iş ve emeklilik güvencemizin ortadan kaldırılması, sağlık bilimleri eğitimlerinin niteliksizleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesizleştirilmesi, sosyal güvenlik haklarımızın gasp edilmesi, açıkça sağlığımızla oynanmasına karşı ‘Sağlıkçılardan demokrasi için emek buluşmaları’ gerçekleştirmeye karar verdik’ dedi.

'FETHULLAH BAHANE, KADROLAŞMA ŞAHANE '
Kampanyaya destek veren CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da, darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu darbe Allah’ın bir lütfüdür" sözünü hatırlatarak, darbenin bir fırsata çevrildiğini belirtti. "Fethullah bahane AKP kadrolaşması şahane" diyen Atıcı, bu güne kadar darbe bahanesi ile görevden alınan memurların yerine yeni bir kadrolaşma çabası içine girildiğini belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA