Açlık grevlerine HDP’den destek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Açlık grevlerine HDP’den destek!


 

HDP Mersin İl Örgütü, müzakere sürecinin yeniden oluşturulması için 4 gündür süren açlık grevini desteklediklerini açıkladı. Açıklama önce kısa süreli gerginlik yaşandı!

SONER AYDIN

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İl Örgütü, Abdullah Öcalan’la görüşmelerin yeniden başlayıp müzakere sürecine geçilmesi adına 50 kişinin yer aldığı 4 gündür süren açlık grevini desteklediklerini açıkladı. HDP İl binası önünde gerçekleştirilen açıklama öncesi yürüyüş yapmak isteyen kitlenin çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA ile kesildi. Emniyet yetkililerinin yasadışı bir açıklama olması halinde müdahale uyarısında bulunmasının üzerine eyleme destek veren Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları araya girdi. Eşbaşkan Fazıl Türk ve emniyet yetkilileri arasında süren kısa süreli diyalogun ardından yasadışı slogan atılmaması şartıyla açıklamaya izin verildi. 

“MÜZAKERE ZEMİNİ OLUŞTURULSUN”
İl binası önünde kitle adına kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Sadun Doğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İmralı Adasında yaşandığı öne sürülen çatışmanın ardından Öcalan’ın sağlık durumu hakkında kaygı duyduklarını dile getirdi. İçinde milletvekilleri, belediye eşbakanların da olduğu toplam 50 kişinin yer aldığı açlık grevini desteklediklerini kaydeden Doğan, “Bizim gayemiz, bizim beklentilerimiz Türkiye’nin güzel günler görmesi için müzakere koşullarının oluşmasıdır.2013 ve 2015 yılları arasında hükümet ve HDP heyeti arasında İmralı’da yapılan görüşmeler sonrasında 2 yıla yakın tek bir insanın burnu bile kanamadı. Çatışmasızlık ortamı sağlandı. Toplumdaki barış arzusu 7 Haziran’dan sonra yeniden kaosa döndü. Bizim isteğimiz ülkeye barış getirilmesidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapmamız gerek. Bunun sağcısı solcusu, Türkü Kürdü olmaz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA