Kasaplar Çarşısı esnafı kaygılı: “Nereye gideceğiz?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kasaplar Çarşısı esnafı kaygılı: “Nereye gideceğiz?”


 

Mersin’de kentsel yenileme projesi çalışmaları dolayısıyla kendilerine yer gösterilmeyen Kasapçılar Çarşısı esnafı Büyükşehir Belediyesi’nde muhatap bulamamaktan yakındı.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi devam ediyor. Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı’ndan, Yoğurt Pazarı’na, İnönü Caddesi’nden, İstiklal Caddesi’ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönüne doğru yapılıyor. Yüzde 60’ı tamamlanan bu 3 bölgenin Atatürk Caddesi etabında yağmur suyu ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılarak caddenin altyapısı yenilendi. Caddedeki içme suyu hatları yeniden döşenerek yağmur mazgalları da yerine yerleştirildi. Çalışmaları devam ettiği Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı ve Atatürk Caddesi’nde kazı çalışmaları başladı. Ancak Mersin’in tarihi mekanlarından Kasaplar Çarşısı’nda ve Çiçekçiler Çarşısı’nda çalışmalar öncesi esnaf kaygılı. 

“BİRİLERİ BU İŞE ÇOMAK SOKMAK İSTİYOR”
Geçtiğmiiz günlerde bir televizyon kanalına konuşan ve kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yenilemenin yapılacağı Kasaplar Çarşısı’nda iş yeri sahiplerinin tamamından imza alamadıklarını söyledi. “Birileri bu işe çomak sokmak istiyor” diyen Başkan Kocamaz, “Kentsel Yenileme Bölgesi’nde bir çalışma başlattık. Yolları, kaldırımları, aydınlatmaları yapıyoruz. Ama bazı çarşılara girmemiz oralarda restorasyon yapmamız gerekiyor. Birileri bu işe çomak sokuyor. Oradaki iş yeri sahiplerinin tamamından imza alabilmiş değiliz. Bu yollar yapıldıktan sonra durumu görecek ve restorasyon konusunda bize yetki verecekler. Kasaplar Çarşı, Zafer Çarşısı, Yoğurt Pazarı’nın olduğu bölgeyi restore ettirerek, turizme açmak istiyoruz” dedi.

“YENİLEME İHTİYAÇ AMA..”
Mersin’de yıllardır hizmet veren ve sit alanı olarak işaretlenen tarihi Kasaplar Çarşısı da Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çalışmaların yapılacağı alanlar içinde yer alıyor. Özel mülkiyet olan 40 işyerinin yer aldığı çarşının sit alanı olarak işaretlenmesinden dolayı bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmazken, esnaf ise artık yenileme çalışmasının ihtiyaç olduğunu söylediler. Ancak esnaf, çarşının özel mülkiyet olmasından dolayı çalışmalar sırasında mülkiyet haklarına zarar gelmemesi talebinde bulundu.

“NEREYE GİDECEĞİZ?”
Öte yandan esnaf çalışmalar sırasında kendilerinin ne olacağı konusunda merak içinde. Çalışmalar sırasında iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını belirten esnaflar, konuyla ilgili belediyeden muhatap bulamadıklarından yakındı. Çalışmaların kasaplar çarşısında başlamasına kısa bir zaman kala nereye gidecekleri konusunda fikirlerinin olmadığını belirten esnaflar, “Yıllardır burada hizmet veriyoruz. Elbette ki daha iyi koşullarda hizmet vermek isteriz. Ama yarın çalışmalar başladığında iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Hala bize bir yer göstermiş değiller. Büyükşehir’den bununla ilgili muhatap bulamıyoruz. Hiç kimse iş yerini aylarca kapatıp gidemez. Bize yer göstermezlerse, esnaf olarak tepki gösteririz” ifadelerini kullandılar.  

“ÇİÇEKÇİLERİN HABERİ YOK”
Kentsel yenileme çalışmalarının yapılacağı bir diğer yer olan Çiçekçiler Çarşısı esnafı ise çalışmalar konusunda yeteri kadar bilgilendirilmemekten yakındı. Çiçekçiler Çarşısı’nın diğer çarşılara oranla farklı olduğunu kaydeden esnaf, çalışmaların çevre düzenlemesi ile mi yoksa Çarşı’nın içini de kapsadığı konusunda yeterli bilgi sahibi değil.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA