“Öğrenciler militanlaştırılıyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Öğrenciler militanlaştırılıyor!”


 

Yeni eğitim yılı öncesi eğitimcilerden yurt uyarısı geldi! Yetersiz yurt kapasiteleri nedeniyle cemaatlerin kucağına itilen öğrencilerin bu odaklarca militanlaştırıldığına dikkat çeken eğitimciler, aynı hatalara düşülmemesi için yetkilileri göreve çağırdı.

EREN KAVVAS

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile öğrencileri ve velileri, yurt arayışı ve ders kayıt telaşı sardı. Ancak halen devam eden Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları ile yurt sayılarının arttırılmaması ve öğrencilere bu alanda yeteri kadar destek verilmemesinin yarattığı sonuçlar daha iyi anlaşılırken, eğitimcilerden çözüm çağrısı geldi. 
Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ve Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, yurtların durumunu gazetemize değerlendirdi.

“ÖZEL YURTLAR İLE RANT ELDE EDİYORLAR”
Başkan Muşlu, yurtların piyasacı sisteme döndüğünü dile getirirken, öğrenci yurtlarının yetersiz olmasından kaynaklı birçok şirket ve sermaye gurubu özel yurtlar kurarak rant elde etme ve kar elde etme yoluna gitmekte olduğunu söyledi. 
FETÖ yapılanmasıyla Türkiye’nin acı bir süreçle karşı karşıya kaldığını belirten Muşlu, “Bu cemaat çevreleri içerisinde de en etkili olan Fethullah Gülen Cemaati’nin özellikle bu yurtlarda çocukları ortaokuldan liseden devşirerek, kendi cemaatinin bir militanına dönüştürüyor. Bugün ülkenin geldiği aşamada FETÖ yapılanmasıyla Türkiye acı bir süreçle karşı karşıya kalmıştır. Sosyal bir hukuk devletinin en önemli görev ve sorumluluklarından birisi yeni yetişen nesillerin temel ihtiyaçlarına ilişkin düzenlemeleri zamanında ve sağlıklı yapabilmesidir” ifadelerini kullandı.
Muşlu sözlerini şöyle sürdürdü: “El konulan bu yurtların uygun koşullarda bakanlık eliyle öğrencilere açılması gerekiyor. Bu yurtların cemaatin elinden alınması ne kadar uygunsa; milli eğitim personelleriyle gerekli görevlendirmeler yapılarak çok daha uygun koşullarda devlet yurtlarının bir örneği şeklinde yurtlar kurumuna bağlı olarak çalıştırılmalıdır. Böylelikle yurt problemi yaşayan öğrencilerimizin mağduriyetleri giderilebilir”

“YURTLAR KAPASİTE BAKIMINDAN YETERLİ DEĞİL”
Şuan ki yurtların kapasitesinin yeterli olmadığını ve bu sebeple maddi durumu kötü olan öğrencilerin FETÖ/PDY yurtlarında kalmak zorunda olduğunun altını çizen Başkan Hakan Boyar da, “FETÖ/PDY dediğimiz örgütün genişlemesinin ve büyümesinin en büyük etkenlerinden bir tanesi de yurtlarıydı. Şehir dışında üniversiteyi kazanan ama maddi durumu kötü olan, barınma yeri olmayan öğrencileri kendi evlerine yada yurtlarına yerleştirerek beyin yıkama çalışması sonucunda bu masum öğrencileri militanlaştırıyordu. Bu yüzden siyasal iktidar öğrencilerin bu sebeplerden dolayı mağdur olmaması için yeteri kadar yurt yapması gerekiyor. Şuanki yurtlar kapasite bakımından yeterli değil. Bu yüzden de öğrencilerimizin çoğu bu örgütlerin yurtlarına yerleşmek zorunda kalıyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA