Şampiyon Toroslar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şampiyon Toroslar!


 

Mersin’de 4 futbol takımının katılımıyla ilki düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Kupası’nın galibi Toroslar Belediyespor oldu.

Demokrasi için mücadele ettiler…

Ali Şanlı 

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce ortaklaşa organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Kupası sona erdi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için 3-4 Eylül günü yapılan turnuvaya; Mersin İdman Yurdu, Toroslar Belediyespor, Meskispor ve Medcem Silifke Belediyespor mücadele etti. 
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda oynanan müsabakaların ilkinde Medcem Silifke Belediyespor-Toroslar Belediyespor karşı karşıya geldi. Bu maçı 2-1’lik skorla Toroslar Belediyespor kazandı. 
Günün ikinci karşılaşması ise Mersin İdman Yurdu U-21 takımı ile Meskispor arasında oynandı. Bu karşılaşma da sürpriz sayılabilecek bir sonuçla kapandı. Bu sezon liginin en iddialı takımlarından biri olmayı hedefleyen Meski, 90 dakika boyunca etkili bir futbol üretmesine rağmen, rakibi MİY’i geçemedi ve penaltılarda finale veda etti.
Final maçı Toroslar Belediyespor ile Mersin İdman Yurdu U-21 takımları arasında oynandı. MİY’i zorlayan Toroslar ekibi, 2-0’lık skorla turnuvanın galibi oldu. 
Turnuvanın 3’üncülük maçı ise Medcem Silifke Belediyespor-Meski arasında oynandı. Bu maçın galibi ise Silifke ekibi olurken, Meski ekibi turnuvayı 4’üncülük ile bitirdi. 

KAZANAN DEMOKRASİ
Mersin Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile ilgili spor camiası olarak ses vermek için düzenlenen turnuvaya katılanlara ve destekleyenlere teşekkür etti. Demokrasiye sahip çıkmak adına düzenlenin turnuvada 24 Eylül’de başlayacak lig öncesi kulüplerin kendi güçlerini görmelerinin de sağlandığını söyleyen Ertaş, “Bu turnuvanın kazanını yoktur, bu turnuvanın galibi demokrasidir” dedi. 

“ŞAMPİYONLUK BİZİM İÇİN ŞEREF”
Konuşmaların ardından turnuvaya katılan sporculara madalyaları protokol tarafından verildi. Toroslar ekibi ise kupayı Başkan Hamit Tuna’ya verdi. Tuna, “Spor barışın kardeşliğin sembolüyken bu turnuva çok anlamlıdır. Demokrasiyi belleklere kazımak adına düzenlenen bu turnuvanın her yıl geleneksel hale getirilecek olması da ayrıca anlamlıdır. Şampiyon olmak bizim için büyük bir şereftir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA