Tutsaklara “Mektup” var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tutsaklara “Mektup” var!


 

İHD ve Görülmüştür.org ekibi, Mersin’den cezaevlerindeki tutsaklara mektup, kitap, kart ve hediye gönderdi.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve cezaevinden gönderilen mektupları derleyen Görülmüştür.org ekibi cezaevlerindeki tutuklularla dayanışma amacıyla Türkiye’de ki bütün cezaevlerine bayram kartı, kitap, mektup gönderdi. Merkez postanesi (PTT) önünde bir araya gelen insan hakları savunucuları ”Yaşasın Barış " pankartı ve "İnsan hakları ile insandır", “F tipi hapishanelerde kitap sınırlamasına son” dövizlerini taşıdı. 

“İŞKENCE VE BASKI ARTTI”
Burada kısa bir açıklama gerçekleştiren İHD Şube Eşbaşkanı Ali Tanrıverdi, OHAL ilanın ardından cezaevlerindeki hak ihlallerinin, işkencenin ve baskı politikalarının arttığını söyledi. Türkiye cezaevlerinin karnesinin parlak olmadığını ifade eden Tanrıverdi, “ OHAL yasaları gerekçe gösterilerek, sürgün, tecrit ve baskı politikaları keyfi bir şekilde uygulamaya konuldu. Sadece hapishanelerin duvarlarına kulak vermemiz, ülkemizdeki demokrasi ve insan haklarının gerçek durumunu gözler önüne sürmektedir” dedi. 
“TUTSAKLAR YAŞAM KOŞULLARINDAN YOKSUN”
Hapishanelerin fiziki yapısının ve infaz koşullarının yarattığı olumsuzlukların giderek arttığını vurgulayan Tanrıverdi, “Tutsaklar, beslenme, sağlık, ulaşım hakkı gibi en temel haklarından, insani yaşam standartlarından yoksun biçimde yaşamak zorunda bırakılmaktadırlar. Durumları ağır olan ve hapishane revirinde tedavi olanağı olmayan mahpuslar kendilerini uzun süre ilgili sağlık kurumlarına sevk ettirmemekte, sevk kararları çıksa bile bu sefer araç ya da personel eksikliği nedeniyle hastaneye ulaşmak mümkün olmamaktadır” diye konuştu.

“SORUMLUSU SİZLER OLACAKSINIZ”
Başta hükümete ve Adalet Bakanlığına olmak üzere tüm ilgililere seslenen Tanrıverdi, “Cezaevi koşullarını tutsakların haklarını dikkate alarak düzeltin, sorunları çözün ve hasta mahpusları bir ana önce serbest bırakın diyoruz. Aksi durumda cezaevlerinde çıkacak cenazelerin katilleri sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından mektuplar, kartlar ve kitaplar postaneye verilerek cezaevlerine gönderildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA