Damlalar yüzleri güldürdü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Damlalar yüzleri güldürdü!


 

Mersin’de Damla Projesi ile çocukların yüzünü güldüren gönüllü gençler, topluma da umut oldu.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslar arası gönüllülük esaslı çalışmalara katılan öğrencilerin yürüttüğü ‘Damla Projesi’, önceden tanımadıkları insanların kalplerine dokunmaya devam ediyor.
Son olarak Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretlerinden mezarlık ve çevre temizliğine kadar çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılan; İlayda Kılıçkap, Yasemin Aras, Ramazan Çakmak, Muhammet Ali Sayar (Gitar), Ali Sönmez (Gitar), Ümit Akboğa, İbrahim Güvener, Büşra Yüksel, Tuğçenur Çete ve Emre Sakar’dan oluşan gönüllü öğrenciler, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi gören çocukları ve Forum AVM’de dolaşan insanlara bir damla mutluluk dağıttılar.
Damla Projesi kapsamında ilk olarak onkoloji bölümünde tedavi gören çocukları ziyaret eden gönüllü gençler, gitar ve çocuk şarkıları eşliğinde balonlar, oyunlar, bayrak ve şapka dağıtımı yaparak mutluluk dağıttı. Hastane de tedavi gören çocuklara ve ailelerine güzel anlar yaşatan gençlere çocukların aileleri çocuklarını hastane ortamında ziyaret ederek yüzlerini güldürdükleri için teşekkür ettiler. Forum AVM’de stant kurarak müzik, dans, oyun, yüz boyama etkinliği, balon ve bayrak dağıtımı yaparak insanlara mutluluk saçan gönüllü gençler takdir topladı. 

“İÇİMİ ANLATAMAYACAĞIM BİR MUTLULUK SARDI”
Gönüllü gençlerden İlayda Kılıçkap duygularını şöyle dile getirdi; “Proje kapsamında bir sürü teyze, amca, kardeş edindim. Size proje boyunca neler yaptığımızı anlatabilirim ama damlanın ruhunu anlatmaya kelimelerim yetmiyor” ifadelerini kullandı.
Yasemin Aras ise “Damla bence bütün insanlara anlatılması ve yaşatılması gereken bir proje. Bir çocuğu bir günlükte olsa dertlerinden uzaklaştırabilmek, onlara umut olmak mükemmel bir duyguydu. Bu projede arkadaşıma bize yer verdiği için çok teşekkür ederim. Çok mutluyuz umarım diğer çocuklarda böyle güler” dedi.
 Tuğçenur Çete de, ileride yine böyle projelere katılacağının altını çizerek, “Çocuklar için yapılan bu projede ilk olarak hasta çocukların yanındaydık. Bizleri görünce yüzlerinde oluşan mutluluk iyi ki katılmışım dememe yetti. Kesinlikle mükemmel bir projeydi ilerde yine böyle projelere katılacağım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA