“Barış için, yaşam hakkı” kampanyası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Barış için, yaşam hakkı” kampanyası!


 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barışa ses vermek ve söz söylemek için “Barış içinde yaşam hakkı” kampanyası başlattıklarını duyurdu.

SONER AYDIN

Mersin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Örgütü basın açıklaması ile savaşa, şiddete, iş cinayetlerine karşı, yaşam hakkını savundukları bir kampanya başlattıklarını duyurdu.  Ülkemizdeki ve bölgemizdeki bu savaş politikalarının sonucunda ‘yaşam hakkının’ kalmadığının altı çizilen açıklamada, tavırlarının savaştan yana değil, barıştan yana koyduklarını söylediler.

“YAŞAM HAKKI GASP EDİLİYOR”
Kampanya hakkında bilgi veren Tuna Şahin, “Yeşiller ve Sol Parti olarak, ülkemizdeki ve bölgemizdeki bu savaş politikalarının sonucunda, yaşam hakkımızın kalmadığını görerek, barış içinde yaşam hakkımızı sahiplendiğimiz bir kampanyayı başlattığımızı duyuruyoruz” dedi. Bir süredir devam eden savaş ortamının, şiddetin hayatımızı ve geleceğimizi körelttiğini, yaşam hakkının gasp edildiğini vurgulayan Şahin, bir arada yaşama imkanının ve umudunun ağır tehdit altında olduğunu sözlerine ekledi. Her ölümün duygusal kırılmayı ve halkları birbirinden uzaklaştırmayı getirdiğini savunan Şahin, “Geleceğe olan inancımızı tahrip eden bu duruma teslim olmayacak, ölümlerin olağanlaşmasına alışmayacağız. Ortak çabayla yaşamayı ve yaşatmayı mümkün kılan şartları yaratmanın ve her geçen gün daha da kötüye gidişatı durdurmanın mümkün olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜMÜN ADRESİ HALKLAR”
Bütün sorunların demokratik, katılımcı bir diyalog ve müzakere içinde ele alınması gerektiğini ve çözüm adresinin halk olduğunu savunan Şahin, “Toplum mutabakatla barışın sağlanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Bugün halklarımız barışa ve kardeşliğe, dayanışmaya her günkünden daha fazla ihtiyaç duyuyor. İnsanlarımız daha fazla özgürlük, adalet ve eşitlik istiyor, güçlü merkez ve tek adam yönetimi değil, kuvvetler ayrılığına dayanan bir demokrasi, yerinden ve yerel yönetim istiyor. Bu topraklarda yaşayanlar olarak, barış içinde yaşam hakkımıza sahip çıkmak için, iktidarı, muhalefet partilerini, sivil kurumları ve bütün yurttaşları diyalog, barış ve kardeşlik diline sahip çıkmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin, bölgesel sorunları çözüme kavuşturup, Suriye iç savaşının sonlandırılması için barış eksenli ve siyasete ihtiyacı olduğunu biliyor ve tavrımızı savaştan değil, inadına barıştan yana koyuyoruz. Kalıcı barışın da, demokratik çözümün de adresi halklarımızdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA