Şehir Hastanesi’nin açılışı uzadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi’nin açılışı uzadı


 

Bu ay sonu açılacağı bildirilen Mersin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, “Hastaneyi 1 ay, 1,5 ay içinde de açabiliriz. Ama işletme açısından vatandaşımızı buraya hizmete kabul ettiğimiz zaman bir aksama olmaması için biraz detayları çalışacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin Entegre Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunmak ve bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin’e geldi. Mersin Valiliği’ni ziyaretinin ardından merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam eden bin 259 yataklı Mersin Entegre Şehir Hastanesi’ne geçen Bakan Akdağ, büyük bölümü tamamlanan ve Türkiye’nin açılacak ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan sağlık kampüsünde incelemelerde bulundu. Akdağ’a incelemelerinde Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti milletvekilleri ile Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı da eşlik etti. Hastane inşaatının yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi alan Bakan Akdağ, daha sonra ana binada katları gezerek inşaatın son durumunu inceledi. Hastanede uzun süre inceleme yapan Akdağ, basın mensuplarına açıklama yaptı. Şehir hastanelerinin en önemli özelliğinin, hastaları, hasta yakınlarını ve onlara hizmet eden sağlık çalışanlarını rahat bir ortamda, herkesin mutlu olabileceği ve hizmetin kolay alınıp, kolay verileceği bir ortam oluşturmak olduğunu belirten Akdağ, “Bugün hastaneyi yerinde ziyaret edince bu kavramın yerli yerine oturduğunu gördüm” diyerek, bundan da mutlu olduğunu vurguladı.

“ŞU HALİYLE BU HASTANEYE 10 ÜZERİNDEN 9 PUAN VERİYORUM”
Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirme yapan Akdağ, “Şu haliyle bu hastaneye 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Bundan sonra o 9’u 9,5 yapmak için işin işletme kısmı çok önemli. Hastaneyi çok kısa bir süre içinde 1 ay, 1,5 ay içinde de açabiliriz. Ama işletme açısından vatandaşımızı buraya hizmete kabul ettiğimiz zaman bir aksama olmaması için biraz detayları çalışacağız. Bugün arkadaşlarımızla konuştuk, hasta kabulüne başlamadan sanal bir hasta kabulü işlemi bile başlatacağız. Ben kendim de geleceğim, buraya müracaat etmiş bir hasta gibi aracımı park edeceğim, aracımı bir vale alacak. Bana yol gösterecekler, gitmem gereken polikliniğe gideceğim, bir tetkik yapılmam gerekiyorsa tetkiklerim yapılacak, yatışım lazımsa yatışa gideceğim ve bütün bu aşamalarda vatandaşı elinde bir dosyayla bir yerden öbür yere göndermek, ‘şunu git al da gel’ gibi işlemlerden tamamen bu hastane azade olacak” diye konuştu.

“ACELE EDEREK AKSAKLIK OLMASINA İZİN VERMEK İSTEMİYORUZ, SÜREÇ BİRKAÇ SÜRECEK”
Şehir hastanelerinin mantığının sadece bir binadan, modern teknolojiden ibaret olmadığını dile getiren Akdağ, “Görüyorsunuz mükemmel inşa edilmiş bir hastanemiz var. İşletim açısından da herkesin rahat edebileceği, huzur içinde hizmet alabileceği bir hastane ortamı. Dolayısıyla birkaç ay sürecektir süreç. Olabildiğince de kısaltmaya çalışıyoruz. Ama doğrusu çok acele ederek başlangıçta bazı aksaklıkların da olmasına izin vermek istemiyoruz. Birkaç ay içerisinde inşallah Mersin’deki bu şehir hastanemizi hem şehir merkezine hem bütün ilçelere hizmet verecek biçimde vatandaşımıza takdim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“BU HASTANELERİ MÜKEMMEL YATAKLARA SAHİP OLMAK İÇİN YAPIYORUZ”
Personel açısından da herhangi bir sıkıntı olmayacağını, şehir hastanesine başka hastanelerden personel taşıyacakları bilgisini veren Akdağ, şöyle devam etti: 
“Biz bu hastaneleri şehirlerimizdeki yatak sayılarını artırmak için yapmıyoruz. Bu hastaneleri şehirlerimizde ihtiyacımız olan yatak sayısıyla birlikte mükemmel yataklara, hastanelere sahip olmak için yapıyoruz. Dolayısıyla buraya taşıyacağımız hastanelerimiz olacak. Buraya taşınacak hastanelerin alanlarını da vatandaşımıza en güzel biçimde hizmet eder bir planlamayla yine vatandaşımızın hizmetine sunacağız.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ile de hastaneye ulaşımın sağlanması konusunu görüştüklerini dile getiren Bakan Akdağ, hastaneye geliş-gidiş yollarının büyük ölçüde tamamlandığını, ayrıca toplu taşıma hizmetinin de mutlaka yerli yerinde olması gerektiğinin altını çizdi. On binlerle ifade edilebilecek insanın bu hastaneye giriş-çıkış yapacağına işaret eden Akdağ, ulaşım ve toplu taşıma açısından da gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

“ARACINIZI BİR VALE, SİZİ DE KARŞILAMA ELEMANI KARŞILAYACAK”
Şehir hastanelerinin devletle özel sektörün işbirliğiyle yapılan, işletmesi de devlet ve özel sektörle birlikte yürütülecek hastaneler olduğuna dikkat çeken Akdağ, “Patron Sağlık Bakanlığı, devletimiz olacak, burası bir devlet hastanesi ama işlerin çok önemli bir bölümünü yüklenici firmalara, özel sektöre yaptırıyoruz. Geldiğinizde nasıl ki sizi bir vale karşılıyorsa aynı şekilde polikliniklere müracaat ettiğinizde de sizi bir karşılama elemanı karşılayacak ve her işiniz inşallah mükemmel biçimde yürüyüp gidecek. Türkiye’ye de layık olan budur, Mersinimize layık olan budur, hakikaten bu millete layık olan budur. Biz AK Parti’yi kurduğumuzdan beri böyle bir vizyonla bugünlere geldik. Hep önce insan diyerek bugüne kadar geldik ama 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra bu milletin nasıl büyük bir asalet sahibi, nasıl bayrağı için, vatanı için göğsünü siper edebilen bir millet olduğunu gördükten sonra da bu hastaneler bile onlara az, helal olsun” şeklinde konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA