Mersin’de coşkulu “Zafer” kutlaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de coşkulu “Zafer” kutlaması


 

Mersin’de 30 Ağustos Zaferi’nin 94. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

SONER AYDIN

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı sıcak havaya rağmen yoğun katılım eşliğinde kutlandı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın tören kıtasını selamlamasıyla başlayan törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri Haci İnan, Yılmaz Tezcan, Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar ve Baki Şimşek, askeri erkan, gaziler, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. 
“ENGELLERİ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE AŞTIK”

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 30 Ağustos'un, tarihten silinmek istenilen bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olduğunu belirtti. 30 Ağustos Zaferi ile milletin, bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tarih önünde bir kez daha ispat ettiğini kaydeden Vali Çakacak, “30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da vatanını, milli, manevi ve kutsal değerlerini canını ortaya koyarak korumuş ve varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Yüce Milletimiz; kendisine biçilen esaret rolünü reddederek bütün mazlum milletlerin egemenlik mücadelesine umut ışığı olan, örnek teşkil eden büyük bir başarıya imza atmıştır. Kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti 30 Ağustos'taki birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza ederek karşılaştığı bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Tarihin her döneminde atalarımızın vatan, millet ve bağımsızlık aşkı; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin birliğine, milletimizin kardeşliğine içeriden ve dışarıdan kast eden hainlere karşı vereceğimiz mücadelede, en büyük ilham kaynağımız olmaya devam edecektir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle milletimizin bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima devletine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır” dedi.

“MİLLETİMİZ DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI”

“Cumhuriyet tarihi boyunca, devletimiz ile milletimizin bağlılığını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daime devletine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır” diyen Çakacak, "Türk milletinin, söz konusu vatanı ve mukaddesatı olduğunda en kıymetli varlığı olan canını, bir an dahi tereddüt etmeden vermeye hazır olduğunu unutan dahili ve harici düşmanlar, hainler, Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş FETÖ mensupları, 15 Temmuz'da tarihimizde görülmemiş bir hainliğe kalkıştılar. Milletimizin, dışarıdan kendisine yapılacak bir saldırı karşısında tek vücut olacağını aslında iyi bilen bu hainler, şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve diğer kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle, birlik ve beraberliğimizi içeriden vurmaya kalkıştılar. Bu süreçte aziz milletimizin vergileriyle alınan uçaklardan, helikopterlerden, tanklardan yine milletin üzerine ateş ederek, onları sindirmeye, korkutmaya çalıştılar. Kendi uçaklarımızla egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bomba yağdırdılar. Ama bundan 94 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, vatanına uzanan hain elleri kırmak üzere bir birine kenetlenen ecdadın bu torunları olan aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, siyasi düşüncesi, etnik yapısı ne olursa olsun meydanlara koşarak bu birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha yaşatmıştır. Aziz ve kahraman milletimiz, egemenliğimize, demokrasimize kast etmek isteyen bu hainlerin kullandıkları silahların önüne durmuş ve amaçlarına ulaşmalarına müsaade etmemiştir” şeklinde konuştu.

 “TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ”

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Binbaşı Suat Gökçeer Gökmen ise, 30 Ağustos'un, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferi olduğunu söyledi. “Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak 94. yıldönümünü kutladığımız bu büyük zaferi yaratan büyük Türk milletinin ve ordusunun mensubu olmanın onur ve gururu içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum diyen Gökmen, “Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de demokrasiye inanan, demokrasinin tesisi ve idamesi için polisi, güvenlik güçleri ve halkı ile bütünleşerek, deniz savaş makinelerine, Türkiye Cumhuriyeti aşkı ile dolu, gerektiğinde bu uğurda canını feda eden milletten aldığı güç ile milletin emrinde ve kendisine verilecek her türlü görevi ifaen, gerektiğinde yeni 30 Ağustoslar yaratmaya daima hazırdır" ifadelerini kullandı.
Kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle devam etti. Vatandaşlar, kutlamalara ellerinde Türk bayraklarıyla katılırken, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve askeri birliğin resmigeçit töreni ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA