“Bu suça ortak olmayın!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bu suça ortak olmayın!”


 

MERÇED Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, Akkuyu Nükleer Santrali’nin, Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’na işaretlenmemesi için Mersin’de bir ay içinde 30 bin imza toplandığını söyledi. Meclis üyelerine seslenen Hoplar, “Halkın yüzde 86’sının karşı olduğu bu suça ortak olmayın” dedi.

SONER AYDIN

Mersin’de aralarında çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK), dernek ve odanın yer aldığın nükleer karşıtları Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye başkanlarına seslenerek; Akkuyu’nun, Çevre Düzenleme Planı’nda yer almamasını istedi. Akkuyu’nun Çevre Düzenleme Planı’nda yer almaması adına Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada, çevre planının kentteki STK ve meslek odalarının görüşleri doğrultusunda yapılması gerektiği vurgulandı. 

“HALKIN YÜZDE 86’SI KARŞI”
Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin halkın karşı olduğu bir yatırım projesini onaylayamayacağını kaydetti. Belediye meclisinin halkın iradesini yansıttığını vurgulayan Hoplar, “Mersin halkı Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili gerçekleri bildiği için sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve yerel yönetimleriyle birlikte Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşıdır. Akkuyu Nükleer Santrali’nin, Çevre Düzeni Planı’nda işaretlenmemesi için Mersin’de bir ay süre içinde 30 bin imza toplanmıştır. Ayrıca Mersin Kent Konseyi tarafından Mersin’de yapılan ankette halkın yüzde 86’sının Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı olduğu ispatlanmıştır” dedi.

“GERİ DÖNÜLEMEZ ÇEVRE KİRLİLİĞİ YARATIR”
Çevre Düzeni Planı’nın kentte çalışan kentteki sivil toplum örgütü (STÖ) ve meslek odalarının görüşleri doğrultusunda yapılması gerektiğini aktaran Hoplar, Çevre Düzeni Planı’nın anayasanın 56. Maddesi gereği insanların temiz bir çevrede yaşama hakkını gözeterek yapılması gerektiğini dile getirdi. Buna göre büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan Çevre Düzenleme Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’nin olmaması gerektiğini belirten Hoplar, “Çünkü Akkuyu Nükleer Santrali’nin, çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği, risk ve toplumsal maliyetler yaratacağı havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirleteceği, sağlığımızı bozacağı bilinmektedir. Ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali, Akkuyu bölgesinde uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz Foklarının yaşam alanlarına da zarar verecektir” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARA VE ÜLKEMİZE BORCUNUZ VAR”
Belediye başkanlarına ve meclis üyelerine seslenen Hoplar şunları söyledi: “Belediye meclisleri halkın iradelerini yansıtmaktadır. Halkın karşı olduğu bir yatırım projesini belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri onaylayamaz. Çevre Düzeni Planı’nda planın hukukuna aykırı olan Akkuyu Nükleer Santrali projesinin uygulanmasına alet olmayınız. Belediye meclisinizde 2012 yılında çıkarılan ‘Akkuyu Nükleer Santrali istemiyoruz’ kararına aykırı davranmamak için Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’ni işaretlemeyiniz. Ülkemizin geleceğini, sağlığını ve bağımsızlığını tehlikeye sokmayın. Tarihe kara leke olarak adınızın geçmeyeceğini bekliyor, çocuklara ve ülkemize borcunuzun olduğunu hatırlatarak, sizleri vicdani ve insani sorumluğa davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA