Beklenen yatırımın temeli atıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Beklenen yatırımın temeli atıldı!


 

Mersin’in önemli sorunu olan trafiğin çözümüne yönelik D-400 Mersin-Adana yolunun 8 şerite çıkarılmasına yönelik proje ile ’Liman-Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları’nın temeli törenle atıldı.

GÜLSEN KAYA

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Mersin’e geldi.
Bakan Elvan ve Bakan Arslan, Vali Özdemir Çakacak’ın eşliğinde ilk olarak; D400 Mersin Adana Devlet Yolu Farklı Seviyeli Kavşak (Liman-Hal ve Bekirde), Köprü ve BSK Kaplama Yapım Çalışmaları Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törene ayrıca Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Baki Öz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

PROJE MALİYETİ 120 MİLYON TL
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Bakan Elvan, Mersin’de hayata geçirilen projelere değinerek; “Temelini attığımız, 120 milyon TL’ye mal olacak ve dördü transit toplam sekiz şeritli yol projesiyle Mersin’in tıkanan damarlarını açarak, Liman, Serbest Bölge, Hal Kavşağı ve Mersin-Adana yolunda trafik keşmekeşine son vereceğiz. Mersin’i özlediği ve beklediği tüm hizmetlere kavuşturacağız. İlimizdeki karayolları ağı ile ilgili birçok projenin ihalesi yapıldı ve yapım çalışmalarına başlandı. Bir yandan Mersin-Adana demiryolu hatlarının elektrifikasyon ve sinyalizasyon işleri yapılırken bir yandan da üçüncü ve dördüncü hatların yapılması ve saate 160 kilometre süratle yol kat edebilecek hızlı trenler için bir altyapı oluşturmaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra; Ankara Konya hızlı tren hattının Konya -Karaman-Mersin bağlantısının yapılması konusunda da yoğun bir şekilde sürüyor. 

127 PROJE DEVAM EDİYOR 
1 Kasım 2015 seçimlerinden önce Mersin’de yapımı devam eden 83 projemiz vardı. Biz bunun üzerine 127 yeni proje daha ekledik ve bu projeleri hayata geçirme yönünde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra Mersin’de ihalesi aşaması tamamlanan ve yapımına başlanan projelerin toplam maliyeti toplam 2.902 milyar TL değerine ulaştı. Bunların 1.6 milyar TL’lik bölümü Karayolları Genel Müdürlüğü, 444 milyon TL’lik bölümü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 300 Milyon TL’lik bölümü Sağlık Bakanlığı, 260 milyon TL civarında bir bölümü Denizcilik sektörü, 13 milyon TL’lik bölümü Kültür ve Turizm Bakanlığı, 13 milyon TL’lik bölümü İçişleri Bakanlığı, 25 Milyon TL’lik kısmı Adalet Bakanlığı, 110 milyon TL’lik bölümü de Toroslar EDAŞ bünyesinde yürütülen projelere ait maliyet tutarlarıdır. Toroslar EDAŞ bünyesinde 2016 yılında 730 km. uzunluğunda yeni hat döşemesi yapılırken, mevcut hatların 738 km. uzunluğunda bir bölümünde de yenileme çalışması yapıldı. İhalesi yapılan 220 ihalenin 70’inin yapımı gerçekleştirildi. EDAŞ bünyesinde son üç yılda yapılan yatırım miktarından daha fazlasını 2016 yılında yatırıma dönüştüren EnerjiSA yetkililerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek önemli bilgiler verdi.
 
“TİCARET TRAFİĞİNİ MERSİN ÜZERİNDEN YAPALIM”
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da; hayata geçirilen projelerin hem Mersin hem de Türkiye için çok önemli olduğunu ve önemli katma değer yarattığını belirterek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu coğrafyanın hakkını vermek için de Mersin vasıtasıyla Akdeniz’i Karadeniz’e, Mersin’i de kara, demir ve hava yollarıyla İstanbul ve Çanakkale üzerinden Avrupa’ya, Kars ve Van üzerinden de Asya’ya bağlamalıyız. Bu nedenle çok büyük projeler yapıyor ve gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleşen ticaret trafiğini Mersin üzerinden deniz aşırı ülkelere yönlendirirsek ancak coğrafyamızın hakkını verebiliriz. Bu nedenle Mersin’e yapılacak yatırımları ve hayata geçirilecek olan projeleri önemsiyoruz. Anadolu coğrafyasının hakkını vermek için gerçek anlamda köprü olmalı; ulaşım sektörünün her alanında ülkemizi köprü haline getirmeliyiz. Bu yüzden önemli projeler ürettik, üretmeye de devam edeceğiz.”
 
HAVALİMANINDA, BAKAN TOPU YÜKLENİCİYE ATTI!
“Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin için önemini bildiğini de aktaran Bakan Arslan, “Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edildi ancak, yüklenicinin yanlış hesapları yüzünden bir takım gecikmeler yaşandı. Ancak Sayın Başbakanımızın talimatı, Sayın Bakanımızın ve Milletvekillerimizin takibiyle 218 milyon TL tutarındaki Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı ihalesinin kararı geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Mersin’e, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Bir an önce hizmete sunmak için sıkı takipçisi olacak ve gereğini yapacağız. Taşucu Yat Limanı ile ilgili yaşanan sıkıntıları aştık ve Limanı her türlü yük faaliyeti ve denizcilik işlemleri yapılabilir hale getirdik. En kısa sürede de aktif hale gelmesini sağlayarak liman üzerinden de ülkemize yeni katma değerler sunulmasını sağlayacağız.
Vali Özdemir Çakacak ise güçlü bir ekonomik potansiyeli bulunan Mersin’in hayata geçirilen devasa yatırımlarla Türkiye’nin kalkınma hamlesine en önemli katkıyı sağlayan illerin başında geldiğini vurguladı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA