4. Kadın Üretici Pazarı Akdeniz Mahallesi’nde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

4. Kadın Üretici Pazarı Akdeniz Mahallesi’nde


 

Mezitli Belediyesi, 4. Kadın Üretici Pazarı’nı Akdeniz Mahallesi’nde hayata geçirdi. Pazarda kadınlar kendi ürettikleri doğal ve el emeği ürünleri satarak aile bütçesine katlı sağlama şansı yakaladılar.

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kadın Üretici Pazarı’nın dördüncüsü Akdeniz Mahallesi’nde açıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından yapılan açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar’la birlikte stantları gezen Başkan Neşet Tarhan üretici kadınlarla ve alışveriş yapanlarla sohbet etti. 

‘KENDİNE GÜVENEN VE ÜRETEN İNSAN MUTLU OLUR’
Çağdaş bir ülke yaratmanın yolunun kadın ve erkeğin eşit yurttaşlar olmasıyla mümkün olabileceğini savunan CHP Genel Başkan Baş Danışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "İnsanlarımız, kendi öz değerleriyle barışık bir kentte yaşarsa ve kendi öz değerleriyle barışık bir yönetici tarafından yönetilirse mutlu olur. Mezitli Türkiye’nin tam bir kozmopolit yapısı. Tüm taraflar burada kendi değerlerini korkmadan sergileyebiliyorlar o yüzden bizde Mezitli'de mutluyuz. Kadın Üretici Pazarları ise kadınları, üretimi ve emeği bir araya getirdi. Eğer kadınlar bunu yapmazlarsa çağdaş seviyeye çıkmamız mümkün değildir. Mutluluğun bir kısmı da ekonomik özgürlükten geçiyor bunun yolu da kadınların üretmesi ve kendine güvenmesidir. Ben bu pazarların Türkiye’nin tamamına yayılmasını umut ediyorum” diye konuştu. 

‘KADIN ÜRETİCİ PAZARLARI DAHA ÇOK ARTACAK’
Merkez Kadın Üretici Pazarı, Özgecan Kadın Üretici Pazarı ve Cemilli Kadın Üretici Pazarı ve Kahvaltı Evi’nden sonra Akdeniz Mahallesi’nde dördüncü pazarı açtıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Göreve geldiğim günün hemen arkasında çalışmalara başladık ve ilk pazarımızı 4,5 ay sonra açtık. Kadın Üretici Pazarımız o denli büyük talep gördü ki dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı. Çeşitli ödüller aldı, örnek alınarak başka yerlerde uygulanmaya başlandı. Biz diğer mahallelerimize de kadın üretici pazarı açmak için çalışmalara başladık. Bu gün dördüncüsünü hayata geçiriyoruz. Kısa sürede iki kadın üretici pazarı daha açarak bu sayıyı altıya artıracağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA