Geleceğin yetenekleri burada yetişiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin yetenekleri burada yetişiyor


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, geleceğin yeteneklerini bugünden keşfetmek, onları Türk ve dünya sporuna kazandırmak amacıyla kurduğu spor akademilerinde, 11 farklı branşta sporcu yetiştiriliyor.

ALİ ŞANLI

Profesyonel eğitim kadrosu ve antrenörleri ile farklı yaş gruplarından birçok Mersinliye hizmet veren spor akademilerinde, yüzme, tenis, hentbol, voleybol, basketbol, jimnastik, tekvando, okçuluk, su topu, güreş ve futbol olmak üzere 11 farklı branşta eğitim veriliyor. 
Yıl boyunca faal olarak eğitim veren spor akademileri, yaz aylarında ise yoğun ilgi görüyor. Özellikle okulların kapanmasıyla yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocukların tercih ettiği spor akademilerinde yaklaşık 2 bin 800 kişi eğitim alıyor. Büyük küçük herkese spor alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen spor akademileri kapsamında; hentbol, voleybol, basketbol, jimnastik, tekvando, okçuluk, su topu, güreş ve futbol akademilerinde 8-15 yaş grubuna, yüzme ve tenis akademilerinde ise 7-70 yaş grubuna hizmet veriliyor. Teknik, taktik ve mental eğitimlerin yanı sıra, motivasyon, konsantrasyon, spor ahlakı ve spor sosyolojisi gibi eğitimlerin de verildiği akademilerde öğrenciler, yüzme akademisini tercih ettikleri takdirde eğitim sonunda sertifika alma şansı da yakalıyor.

KÜÇÜK RAKAMLARA, BÜYÜK HEDEFLER
Mersin Büyükşehir Belediyesi spor akademilerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ise kimlik fotokopisi, fotoğraf ve ücretli bir akademiye başvuru yapacaklarsa banka dekontları ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’ne gelmeleri yeterli oluyor. Basketbol, jimnastik, tekvando, okçuluk, güreş ve futbol akademileri ücretsiz eğitim verirken, yüzme 90 TL, tenis 80 TL, voleybol 30 TL, su topu 20 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca bütün kamu çalışanlarına yüzde 50 indirim uygulanırken, muhtarlıklardan maddi durumları iyi olmadığına dair belge alanlara ise ücretsiz eğitim veriliyor. Yüzme akademisi hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 09.00-18.30 saatleri arası, futbol akademisi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00-11.30 arası, su topu akademisi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 16.00-18.30 saatleri arası, tenis akademisi ise hafta içi her gün 08.30-20.00 saatleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekleştiriyor.
Voleybol akademisi hafta içi her gün 13.00-21.00 saatleri arasında Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda, basketbol akademisi hafta içi her gün 09.00-17.30 saatleri arasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda, jimnastik akademisi haftanın 5 günü saat 09.30-18.30 saatleri arasında Mersin Jimnastik Salonu’nda, tekvando akademisi Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma günleri saat 17.00-19.00 arası Namık Kemal Ortaokulu Spor Salonu’nda, hentbol akademisi Pazartesi günleri hariç her gün saat 12.00-14.00 ve 14.30-18.00 saatleri arası 500 Kişilik Spor Salonu ve Seyfi Alanya Spor Salonu’nda, okçuluk akademisi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 16.00-17.30 saatleri arasında Çiftlikköy Okçuluk Sahası’nda, güreş akademisi hafta içi her gün saat 15.00-19.00 arasında ise Huzurkent Spor Salonu’nda eğitim veriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA