“Tecavüz insanlık suçudur” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tecavüz insanlık suçudur”


 

İHD, 10 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasını kınamak ve mağdur ailenin yanında olmak adına Kızkalesi’nde açıklama yaptı. Açıklamada tecavüzün insanlık suçu olduğu dile getirilirken, mağdur çocuğa ve ailesine her türlü desteğin verileceği belirtildi.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin’de infiale yol açan yankıları devam eden cinsel istismar olayına tepki gösterdi. Cinsel istismarın gerçekleştiği Silifke’ye Kızkalesi Mahallesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda dernek üyesi ve mahallelinin katıldığı açıklamada “Türk adaletine güveniyoruz”, “Tecavüze beraat değil ağır ceza”, “Çocuk tecavüzüne karşı dur” dövizleri açılırken, sık sık “Tecavüz insanlık suçudur”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.

“ÇOCUKLARI KORUMAK DEVLETİN GÖREVİDİR”
Dernek adına açıklamayı gerçekleştiren Şerife Kılıç, çağdaş, aydın, insan haklarına saygılı insanların olduğu, tarih, kültür ve turistik özellikleriyle Mersin’in güzide yerlerinden biri olan Kızkalesi’nde böyle çirkin bir olay nedeniyle bulunmaktan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Olayı gerçekleştiren kişileri teşhir etmek zorunda olduklarını kaydeden Kılıç, aksi takdirde bu gibi olaylarla her zaman karşı karşıya kalınacağını dile getirdi. Çocukların ırkı, cinsiyeti, dili, rengi, inancı ne olursa olsun fark gülümden korunması gerektiğini altını çizen Kılıç, “Başta devlet olmak üzere toplumun tüm kesimleri çocukları korumak ve kollamakla yükümlüdür. Kaldı ki; anayasa başta olmak üzere ulusal yasalar ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin de taraf olduğu uluslar arası sözleşmeler kurumlara sorumluluklar yüklemektedir. Çocuklara karşı olan bu yükümlülüklerin yerine getirildiği söylenemez” diye konuştu.

“11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ÖNCE TECAVÜZ, SONRA BOĞAZI KESİLDİ”
Son yıllarda çocuk ve kadınların üzerindeki taciz ve tecavüz olaylarının gün geçtikçe arttığını dile getiren Kılıç, özellikle Mersin’de taciz ve tecavüz olaylarına çok sık rastlandığını söyledi. Mersin’de 11 yaşındaki bir çocuğun tecavüze uğradığını direndiğinde ise boğazının kesildiğini, şuan da Devlet Hastanesi’nde yaşam mücadelesi verdiğini bilgisini veren Kılıç, “Gaziantep’te 9 aylık bir tecavüze uğradı. Yine Gaziantep’te yapılan bir saldırıda günahsız 33 çocuk bir düğünü izledikleri için vücutları parçalara ayrılarak öldüler. Geleceğimiz olan çocuklara yapılanlara artık dur dememiz gerekiyor. Devletin çocuklara olan sorumluklarını yerine getirmesini talep ediyoruz” dedi.

“HER TÜRLÜ DETEĞİ VERECEĞİZ”
Tecavüze uğrayan çocuk ve ailesine hukuksal yardım olmak üzere her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Kılıç, “Kızkalesi halkı ve esnafının aynı duyarlılıkla davranacağına inanıyoruz. Bu sapık caninin hak ettiği en ağır cezaya çarptırılması için herkesin çaba göstermesi gerekmektedir. Sapığın yakınlarıyla kimsenin hiçbir sorunu olmaması gerekiyor. Yalınların arka çıkmaması en önemli talebimizdir” diye konuştu.

ESNAFTAN SERT TEPKİ
Öte yandan çevre esnafta olaya tepkili olduğunu gösterdi. Olaya tepki gösteren Şahin Öztop isimli esnaf ise, Kızkalesi halkı olarak bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini ve tecavüzcüleri kendi bölgelerinde istemediklerini söyledi. Suriye’deki savaştan kaçıp burada ekmek kavgasında olan bir ailenin yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu dile getirerek  tecavüz olayına sert tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA