“Mersinliler bizi tanımıyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mersinliler bizi tanımıyor!”


 

Başkan Burhanettin Kocamaz, Zafer Çarşısı esnafını ziyaret etti. Bütün şehir yasasının ardından hizmet alanlarının genişlediğini belirten Kocamaz, Mersinlilerin henüz kendilerini tanımadığını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve gelmesinin ardından ilk defa Zafer Çarşısı esnafını ziyaret etti. Daha önce esnafla ile bir takım problemler yaşayan Başkan Kocamaz, çarşı esnafı tarafından defalarca davet edilmiş ancak davetlere cevap vermemişti. Belediye ile esnafın kira sözleşmelerini imzalamasının ardından Başkan Kocamaz esnafın davetine icabet etti.

“HİZMET ALANIMIZ GENİŞLEDİ”
Kalabalık bir esnaf grubu tarafından karşılanan Başkan Kocamaz burada esnafa icraatlarını anlattı. Belediyeciliğin insana yapılan hizmetin kaynağı olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, hizmetin eşit şekilde paylaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Hizmet ettikleri alanın İstanbul’un yerleşim alanının 3 katından fazla olduğunu aktaran Başkan Kocamaz, daha önce merkezde olmadıkları için Mersinlilerin henüz kendilerini tanımadığını kaydetti. 

“ÜZERİMİZE BASKI UYGULANIYOR”
Belediyeleri teftiş eden müfettişlerin geçmişte yapılan hataların hiçbirini denetlemediğini, kendi dönmelerinde ise üzerlerine baskı oluşturduklarını öne süren Başkan Kocamaz, “Burada olduğu gibi 30 yıldır hiçbir dayanağı olmayan sadece başkan oluru ile her yıl uzatılan kiralarla ilgili üzerimize baskı yapıyorlar. Belediyenin verebileceği yetki 10 yıl. Bunun üzerinde bir kira anlaşması söz konusu değil yasal olarak. Biz de esnafla yasal zorunluluktan dolayı kira sözleşmesi yaptık. Biz kanunsuzluğa karşıyız. Bize verilen yetkileri kullanırız” ifadelerini kullandı. 

“YENİ HUZURSUZLUKLARA MEYDAN VERİLMESİN”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 11 üst düzey belediye personelinin tutuklanmasına da üstü kapalı olarak değinen Başkan Kocamaz, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Aynı zorluğu Mersin de yaşıyor. Temennimiz bu flu bu kaos ortamında yanlışlar yapılmadan konu ne ise devletimizin kurumları tarafından hakanniyetle değerlendirilmeli ve bu süreç yeni huzursuzluklara meydan vermeden kolayca atlatılmalı” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA