Dünyada eşi yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dünyada eşi yok!


 

Etrafında hala yerleşim alanları bulunması ve antik kentte yapım şekli nedeniyle dünyada eşi benzeri bulunmayan Kelenderis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor.

Haber Merkezi

Vali Özdemir Çakacak, Aydıncık ilçesini ziyaret ederek inceleme ve temaslarda bulundu. Vali Çakacak ilk olarak Aydıncık Kaymakam Vekili Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik’i ziyaret etti. Çakacak, Kaymakam Pendik’ten ilçenin hali hazırda devam eden yatırımları ile ilgili bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Aydıncık Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağı inşaat alanını gezen Vali Çakacak, burada Belediye Başkanı Ferat Aktan’dan inşaat ve ilçede yapılan diğer yatırımlar hakkında bilgi aldı. 
Resmi temaslarının ardından ilçe gezisine devam eden Vali Çakacak, geçmişi Milattan Önce 5. Yüzyıla kadar uzanan Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu ve kazı çalışmaları devam eden Kelenderis Antik Kentini gezdi. Çakacak,  en büyük özelliği etrafında hala yerleşim alanları bulunması olan antik kentte yapım şekli nedeniyle dünyada eşi benzeri bulunmayan Kelenderis Mozaiği ve Roma Bazilikasını gezerek kazı ekibi başkanından antik kent ve kazı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası’nı ziyaret etmek üzere Kelenderis Antik Kentinden ayrılan Vali Çakacak yol üzerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Çakacak, vatandaşların taleplerini de dinledi. Vali Çakacak’ın, Aynalıgöl Mağarasını gezerek mağara hakkında bilgi almasının ardından Aydıncık ziyareti sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA