“Biz bunları hak etmedik!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Biz bunları hak etmedik!”


 

Gaziantep’te çoğu çocuk 54 kişinin hayatını kaybettiği katliam Mersin’de protesto edildi.

SONER AYDIN

Gaziantep’te bir düğüne gerçekleştirilen ve 54 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya tepkiler artıyor. Mersin'de HDP öncülüğünde gerçekleştirilen protesto eylemine çok sayıda emek örgütü ve siyasi parti temsilcisi destek verdi. “Antep katliamını kınıyoruz. Yılmayacağız. Hesabını soracağız”, “Ölümleri izlemek istemiyoruz”, “Savaşa karşı barış” pankart ve dövizlerinin açıldığı protesto eyleminde sık sık “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

“SAĞDUYULU DAVRANIN”

Katliama ve artan çatışmalı ortama dair kısa bir açıklama HDP İl Eş Başkanı Sadun Doğan, sağduyu çağrısında bulundu. Provokasyona gelinmemesi konusunda uyarılarda bulunana Doğan, “Herkes tepkisini demokratik ölçülerde vermelidir. Devleti yönetenler halkları bileştirmesi gerekirken insanları birbirine karşı kışkırtmacı bir dil kullanarak kaos ortamı yaratmaya çalışıyor. Türkiye’de yaşayan tüm ezilen halkların ve inancı ne olursa olsun bir arada yaşamanın koşulları varken bunu savaşla, baskıları gözaltılarla halkları birbirine karşı kışkırtmayı politikalarla amaçlarına ulaşamayacaklardır” ifadelerini kullandı.

Mersin İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, yaşanan bu katliamın ilk olmadığını ve son olmayacağına dikkat çekti. Sadece acıları paylaşmak ve onların yanındayız demekle yetmediğini aktaran Tanrıverdi, daha seslerinin gür çıkması için bütün barış isteyenlerin bir araya gelerek mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA