“Fırsata dönüştürülmesin!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Fırsata dönüştürülmesin!”


 

Ziraat Odası, Kurban Bayramı’nda bu yıl kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatlarının 700-1000 TL arasında, büyükbaş hayvan fiyatlarının da 5000-10000 TL arasında olacağını gözlemlediklerini açıkladı.

EREN KAVVAS

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu. 

Hem üreticiler hem de tüketiciler açısından Kurban Bayramı’nın fırsata dönüştürülmemesi vurgusu yapan Gökçel, “Hem üreticilere hem de tüketicilere tavsiyem bu seneki Kurban Bayramı’nı fırsata dönüştürmeden; üreticilerin, tükecileri de düşünerek kurbanlık hayvan fiyatlarını oluşturmasını, tüketicilerin de özellikle yerli hayvanları tüketmeleri konusunda bir ricamız var. Hem daha sağlıklı hayvanları tüketmiş olsunlar, hem de kendi üreticimize destek sağlamış olsunlar” ifadelerini kullandı.

“HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ”

Kurban kesmenin ibadet olduğunu ve hayvanların da birer canlı olduğunu hatırlatan Gökçel, nahoş görüntülere sebep verecek şekilde hayvanları kurban etmemelerini konusunda vatandaşları uyararak, “Mersin’deki belediyelerimiz özellikle son yıllarda hayvanların kesimi konusunda çok büyük uğraş veriyorlar. Zaman zaman bizim de tasvip etmediğimiz görüntüler ortaya çıkıyor. Biz bunun bir ibadet olduğunu ve hayvanların da birer canlı olduğunu bilmelerini hatırlatmak istiyorum. Nahoş görüntüler sebep verecek şekilde hayvanları kurban etmemelerini rica ediyorum” dedi. 

Gökçel, belediyelerin geçen sene hijyen ve kesim yerleri açısından olağanüstü bir çaba harcadıklarını ve bu sene de Kurban Bayramı’nda belediyelerin bu hizmetleri aksatmadan olumlu bir şekilde sürdüreceklerini umduğunu sözlerine ekledi.

“YERLİ HAYVAN DAHA SAĞLIKLI”

Yerli hayvanların daha sağlıklı olduğunu ifade eden Başkan Gökçel, “Kurban edilecek hayvanların sağlıklı olması çok önemli. Bakanlığımızın yayınladığı tebrik ve talimatlara göre son yıllarda yapılan uygulamalarda aşısı yapılmayan, veteriner kontrolü altında olmayan hayvanımız kalmadı. Çünkü bütün hayvanların kontrolleri yapılarak, kulak küpesindeki numaralardan kayıt altına alındığını biliyoruz. Ben bu konuda yerli hayvanların kesinlikle sağlıklı olduğuna inanıyorum. Torosların otlarını, yemini yemiş hayvanların lezzeti de yetişmesi de bir başka oluyor. Yerli hayvanları tercih etmelerinin tükecilerin lehine olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“KIL KEÇİSİ YOĞUNLUKTA”

Başkan Gökçel, Mersin’de özellikle kıl keçisi gibi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin fazlasıyla yapılmakta olduğunu söyledi. Gökçel, geçen sene edindikleri rakamlara göre devletin verdiği desteklere müracaat eden 800-1000 adet civarında hayvan sayılarının olduğunu ve  bu sene de bu civarlarda hayvan sayılarının olacağını düşündüklerini belirtti.
Kurban fiyatları hakkında da bilgi veren Gökçel, “Fiyatlara gelecek olursak bu yıl kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatlarının 700-1000 TL arasında, büyükbaş hayvan fiyatlarının da 5000-10000 TL arasında oluşabileceğini gözlemledik” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA