Arapça tabelalar kalkıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arapça tabelalar kalkıyor!


 

Başkan Kocamaz, Arapça tabelaların kaldırılması için karar aldıklarını ve bunu uygulamaya koyduklarını belirtti. Kocamaz, ayrıca çöp toplayıcıları ile ilgili de gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

Haber Merkezi 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok sayıda şikayete konu olan Arapça tabelalarla ilgili olarak “Tarsus’ta Meclis kararı ile Türkçe dışındaki tabelaları kaldırmıştık. Burada da Arapça tabelalar konusunda çok fazla şikayet aldık. İnsanlar ‘kendimizi Suriye’de hissediyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, dili Türkçe ama buradaki görüntülerden çok büyük rahatsızlık duyuyoruz. Özellikle mini mini yavrularımızın Türkçe dili içerisinde kendini geliştirmesini arzu ediyoruz. Okuyamadığı yazılarla muhatap olmasını istemiyoruz’ gibi şeyler söylendi. Birde bazı vatandaşlarda da ‘Kuran yazılarından ne istiyorsunuz’ gibi ifadelerde bulunuyorlar. Bizim Kuran ile ilgili hiç bir problemimiz olamaz. Kaldı ki bunlar Kuran yazıları değil Arapçadır. Vatandaşlarımızın şikayetlerini bu kapsamda değerlendirdik. Bu kararı da alarak uygulamaya koyduk” dedi.

“ÖNLEM ALIYORUZ

Trafiği alt üst eden ve sayısız kazaya yol açan çöp toplayıcıları meselesinde de gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Yoğun bir çalışmaya girdik. Epey de topladık. Ancak son yaşanan olaylardan sonra biraz takip edemedik. Bununla ilgili sosyal medyadan sallayanlar var. ‘Onlar ekmek peşinde, siz uğraşıyorsunuz’ gibi şeyler söylendi. Ama burası Mersin ve kuralları olmalı buna da herkes uymalı. Biz burayı çağdaş bir kent yapmak istiyorsak, turizm bölgesi yapmak istiyorsak, Türkiye de marka bir şehir yapmak istiyorsak mutlaka bunların önlemini almamız lazım” ifadelerini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA