İHD’den Özgür Gündem tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD’den Özgür Gündem tepkisi


 

İHD Mersin Şubesi Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılmasına tepki gösterdi. Özgür Gündem gazetesine sahip çıkma çağrısında bulunan dernek, "Haber alma hakkımız engellenemez" ifadelerine kullandı.

Haber Merkezi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, Özgür Gündem Gazetesi'nin İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçici olarak kapatılıp, çalışanların gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar, ellerinde gazetenin bugünkü "Özgür Gündem ile dayanışma büyüyor" manşeti ile yayınlanan nüshasını taşıyarak destek verdi. İHD adına açıklama yapan şube Başkanı Ali Tanrıverdi, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ilan edilen OHAL sürecinde demokrasinin kalan kırıntılarının da siyasi iktidar tarafından yok edildiğinin altını çizdi.
“HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE KAPATILDI”

Özgür Gündem Gazetesi'nin kapatılmasının hukuksuz bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Tanrıverdi, gazetenin kapatma kararının gazeteye tebliğ edilmeden özel hareket polislerinin baskını ile karşı karşıya kaldığını aktardı. Gazetenin çalışanlarına işkence yapıldığını hatırlatan Tanrıverdi, siyasi iktidarın darbe girişimini fırsatçılığa çevirdiğini vurguladı. Özgür Gündem'in defalarca kapatıldığını, 89 çalışanının katledildiğini ancak yine de sesinin kısılmadığını aktaran Tanrıverdi, "Doğruları söylediği sürece de çalışanların özverisi, halkların desteği ile bu ses kısılmayacaktır" dedi. Darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin darbe süreçlerinden farksız olmadığını vurgulayan Tanrıverdi, temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunularak, demokrat olunamayacağını dile getirdi. Son olarak haber alma hakkının temel insan hakları arasında olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, "Bu hakkımızı Özgür Gündem okuyarak kullanıyoruz. Hiç kimse haber alma hakkımızı engelleyemez" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA