BES üyesine ‘FETÖ’ tutuklaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BES üyesine ‘FETÖ’ tutuklaması


 

BES, FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilip tutuklanan sendika üyesi Rojen Özbay’ın serbest bırakılmasını talep etti.

EREN KAVVAS

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES)  il binasında düzenledikleri basın açıklamasına tutuklanan sendika üyeleri Rojen Özbay’ın ailesi ve sendika üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Sendika adına basın açıklaması yapan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Mersin Adliye’sine yapılan son operasyonda tutuklanan Rojen Özbay’ın, darbeciler ile alakası olmadığını ve darbe zihniyetine karşı açık tutum aldığını ama gözaltına alınarak tutuklandığını söyledi.

“FETÖ’CÜ ÇETE TARAFINDAN ELENDİ”

Tarsus Adliyesi’ndeki görevi sırasında icra müdürlüğü sınavında başarılı olmasına rağmen sözlü sınavda FETÖ’cü denen çete tarafından elendiğini söyleyen Başkan Kaya, “Tarsus Adliyesi’nde görev yaptığı sürede işyeri temsilciliğimizi yapan aynı zamanda sendikamız aktif üyesi olan Rojen Özbay, Tarsus Adliyesi’ndeki görevi sırasında icra müdürlüğü sınavında başarılı olmasına rağmen sözlüde FETÖ’cü denen çete tarafından elenmiştir. 2011 yılında bu çetenin adliyede en etkin olduğu dönem olarak değerlendirildiğinden yani bu çete tarafından mağdur edilen üyemiz, şimdi bu çete ile ilişkilendirilerek tutuklanmıştır” dedi.

“HANGİ SUÇ İLE SUÇLANDIĞINI BİLMEMEKTEDİR”

Tarsus’taki görevi esnasında Rojen Özbay’a baskı uygulayan 2 hakim ve savcı darbe sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin altını çizen Kaya, “Keza Tarsus’taki görevi esnasında üyemiz Rojen Özbay ile uğraşan, baskı uygulayan 2 hakim ve savcı darbe sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Arkadaşımız hala cazaevinde olmasına rağmen hangi suç ile suçlandığını bilmemektedir. Polis ve yargı sürecinde hiçbir suçlama ile muhattap olmayan arkadaşımızın daha fazla mağdur edilmeden derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Kaya açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:  ”Siyasi iktidar, cadı avına dönen açığa almaları, tutuklamaları, işten el çektirmeleri terketmeli; darbe ve darbe girişimine katılmış veya bir fiil suç işlemiş olanlar ile bu süreçte hiçbir ilgisi olmayanları aynı torba içine atarak mağdur edilmelerine derhal son vermelidir”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA