Akıllı bisikletler sahilinde indi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akıllı bisikletler sahilinde indi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın birlikte hayata geçirdiği Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi’nin açılışı yapıldı.

Haber Merkezi

İnsan sağlığına olumlu etki eden, çevreye duyarlı, kentteki ulaşım ağına entegre olabilen, turizmi destekleyen, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını Mersin’e kazandırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ile Mersinlilere yepyeni bir hizmet daha kazandırdı. Mersinlilere fiziksel ve sosyal aktivitelerini artırabilecekleri yeni bir etkinlik sunan Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi, Adnan Menderes Bulvarı kıyı şeridi üzerinde 6 noktada kurulan bisiklet park istasyonundan tüm sezon kiralanabilecek 72 bisiklet ile hizmete sunuldu.
Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi ile istasyonlarda yer alan bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların bisikletleri kiralayabilmek için KentBis (KentBis Bisiklet Kiralama Programı) kartına sahip olması gerekiyor. KentBis Akıllı Bisiklet Merkezi’nden temin edilen kartlara sahip olabilmek için gerekli olan belgeler (1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi veya T.C kimlik numaralı ehliyet fotokopisi, 1 adet fotoğraf) ile merkeze gelen vatandaşlar, verilen sözleşmeyi imzaladıktan ve kart bedelini ödedikten sonra en geç 2 iş günü içerisinde KentBis kartı ile hizmetten faydalanmaya başlıyor.
KentBis kartına sahip olan Mersinliler, istasyonlardan rezervasyon yaptırmaksızın dilediği bisikleti kiralayarak, varış noktasına ulaşınca en yakın park istasyonuna bisikletini park edebiliyor. Bisikletler saati 1 TL olarak kiralanıyor. Kredi kartı ön provizyon ücreti 50 TL, sistemdeki bisikletlerin kiralanması için KentBis kartının içinde bulunması gereken minimum bakiye tutarı ise 10 TL olarak ücretlendiriliyor. Ayrıca geç teslim edilen bisikletler için 150 TL, hasar gören bisikletler için 500 TL ve teslim edilmeyen bisikletler için 1500 TL ücret alınıyor.    
Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hedeflerinin Mersin’i dünya kenti haline getirmek olduğunun ve bunun için gerekli bütün çalışmaları yapacaklarının altını çizerek, “Hedefimiz Mersin’i gerçek manada dünyanın önemli merkezlerinden biri haline getirmek. Denizimiz, limanımız, lojistik imkânlarımız var. İnşallah havaalanımız da olacak. Mersin, tarım, turizm ve tarihi değerleri ile bir dünya kenti olmayı hak ediyor. Bizim için en önemli şey, Mersin’deki insanların bu kente aidiyet duyması, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyebilmesidir. Hepimiz bu ülkenin vatandaşı, bu kentin insanıyız. Barış, sevgi ve saygı içerisinde bulunmalıyız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA