AKP 15. yılını kutluyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP 15. yılını kutluyor


 

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AKP’nin 15. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 15. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle etkinliklerin kutlama değil anma formatında olacağını belirten Ercik, “Türkiye 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana geçen yaklaşık 14 yılda imza attığı atılımla, hem bölge hem de dünya ülkelerinin ilgisini çekecek boyutta ilerleme kaydetti. AK Parti, 14 yıllık kesintisiz iktidarı döneminde kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlediği ilkelerle hareket ederek bünyesinden 2 cumhurbaşkanı ve 4 başbakan çıkardı. AK Parti dönemi ile birlikte Türkiye’de hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imzalar atıldı" diye konuştu.
 “Bugün baktığımızda iyi ki AK Parti kurulmuş, iyi ki AK Parti kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye siyasetinde rol almış. İyi ki böyle bir süreci Türkiye yaşamış diye düşünüyorum” diyen Ercik, “Ülkemizin şuan içerisinde bulunduğu durum AK Parti’nin ne kadar önemli hizmetler yaptığının göstergesidir. Bundan sonra da aslında AK Parti’nin Türkiye’de önemli bir hizmet vereceğini görüyoruz. İktidardaki 14 yıl boyunca memleketimize kalın bir cilt roman olacak hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Tabi ki bunlar milletimizin hak ettiği hizmetlerdir. AK Parti 14 yılda Türkiye’yi değiştirip dönüştürdü. Her alanda büyük değişimler oldu. AK Parti milletin taleplerini yerine getirmek isteyen, vicdanına danışarak bu toprağın çocuğu olmaya çalışan yerli bir partidir. Siyaset dengelerini iyi gözeten, siyasette realite ve idealizmi bir arada yürütmeyi başaran AK Parti, Türkiye'nin bir ihtiyacıydı. AK Parti bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında Türk siyasi hayatına yüksek değerler manzumesi katmıştır. Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır ve milletin kendisi olmuştur. Kurulduğu günden bu güne kendisini millete adamış AK kadrolarıyla ülkemizde hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imzalar atmıştır. Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır ve millete rağmen siyaset yapmamış bizzat milletin kendisi olmuştur” ifadelerini kullandı.
Erdemliler hareketi olarak başlayan AK Parti’nin kapatma, darbe yapma, etkisiz hale getirme girişimleriyle asla sarsılamayacağının altını çizen Ercik, şöyle devam etti; "Çünkü AK Parti gücünü milletten alan kadim bir medeniyetin, manevi ve kültürel değerlerin çelik örgüsüdür. AK Parti, millet iradesinin üzerinde ki her tür vesayet ve tahakkümü kabul etmeyen aziz milletimizin kendisidir. AK Parti adeta Türkiye’nin dirilişidir. AK Parti, yeni fikir ve düşüncelere açık, inançlı, kararlı, yüksek ahlaklı ve sağlam karakterli kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devrim niteliğinde adımlar atmış, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım liderliğinde atmaya da devam etmektedir. Ülkemizde çok önemli hamleler yaparak, büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatan AK Parti, eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal hayata, demokrasiden insan haklarına kadar birçok alanda ilklere imza atmayı başarmış bir partidir. AK Parti; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletinin gönlünde yer bulmaya devam edecek ve bu necip millete hizmete kesintisiz devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde de seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş siyasi irade ve milli iradesine sahip çıkarak asil ve asıl olduğunu bir kez daha tüm cihana gösteren kahraman milletimize hizmet etmek boynumuzun borcu. Bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 15'inci kuruluş yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA