Üzümler dalında kurudu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üzümler dalında kurudu


 

Aşırı sıcak ve kuraklık nedeniyle Mersin’in Silifke ilçesindeki üzüm bağlarında maddi zarara yol açtı. Kuraklık nedeniyle suyu çekilen ve yeterince beslenemeyen üzüm salkımları asmaların dallarında kurudu.

Bölgede hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesinin bağlarda gelişmeyi durdurduğunu ifade eden Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, bu yıl üzüm üretiminde kalite ve miktar kaybı olacağını belirtti. 
Üzüm üreticisine bir darbenin de susuz kalan kuş ve arılardan geldiğini ifade eden Göktaş, susuz kalan kuş ve arıların üzüme yönelince zararın boyutlarının arttığını söyledi. Göktaş, “Aşırı tanelenme, buruşma, dökülme ve vitamin düşüklüğü gibi nedenlerle üzümde kalite ve kilo kayıpları oldu. Sulama imkanı bulunan bağlarda bu kayıpların daha az boyutlarda oldu. Sulanamayan asmaların kendi gelişimini sağlayabilecek şekilde savunma sistemlerini harekete geçiriyor. Bu yıl üreticilerin ve asmaların kuraklığa hazırlıksız yakalandığını söyleyebiliriz. Üreticiler tarafından korunamayan asmalar kurumaya başladı” dedi. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA