“Demokratik güçlere savaş açılmıştır!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Demokratik güçlere savaş açılmıştır!”


 

HDP Mersin İl örgütü, partilerinin İstanbul il binasına yapılan baskına ve gözaltılara tepki gösterdi.

EREN KAVVAS

HDP Mersin İl Örgütü, partilerinin İstanbul il binasına helikopterler eşliğinde sabaha karşı yapılan operasyonu kınadı. İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamada “Binadaki tüm eşyalar tahrip edilmiş; içeride bulunan bilgisayarların hard diskleri sökülerek el konulmuştur. Adeta bir talan yaşanmıştır” ifadeleri kullanıldı.


“HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE İÇERİ GİRİLMİŞTİR”

HDP Mersin İl Örgütü adına basın açıklaması yapan Nurettin Atız, binalarının kapısının koçbaşı ile kırılarak içeri girildiğini ve tüm eşyalarının tahrip edildiğini ifade etti. “HDP başta olmak üzere tüm demokrasi güçlerine yönelik adete savaş açılmıştır” diyen Atız, “11 Ağustos sabaha karşı 3:00 sularında HDP İstanbul il binamız özel hareket polisleri tarafından havadan helikopterlerin desteğiyle korsanvari bir şekilde basılmış; il binamızın kapısı koçbaşı ile kırılarak hukuksuz bir şekilde içeri girilmiştir. Binadaki tüm eşyalar tahrip edilmiş; içeride bulunan bilgisayarların hard diskleri sökülerek el konulmuştur. Adeta bir talan yaşanmıştır. HDP il binasına yapılan baskınla yetinmeyerek İstanbul’un birçok ilçesinde birçok adrese eş zamanlı baskınlar yapılarak çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır” dedi.

“BU SALDIRIYI LANETLİYOR VE KINIYORUZ!”
Toplumun darbe ve OHAL yönetimi arasında seçim yapmak zorunda kaldığını iddia eden Atız, “Partimize yönelik yapılan bu saldırıyı lenetliyor ve kınıyoruz. Görülen o ki keyfi yönetim, hukukdışı davranışlar, şiddetten beslenme, kutuplaştırıcı siyaset, gerginlik ve nefreti kışkırtmak, güvenliksiz ortam devlet gücünü tek elde toplama yolunda yürüme tercih edilmiştir. Darbelerin yarattığı tahribatın panzehiri demokraside aranmamış, toplum darbe ve OHAL yönetimi arasında seçim yapmak zorunda kalmıştır. Bizler HDP olarak bu tercihleri kesinlikle reddediyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin giderek ağırlaşan koşulları altında esas sorumluluk demokrasi ve barış güçlerindedir. Bu güçlerin ortak davranışını geliştirmek, mücadeleyi ve taleplerimizi ortaklaştırmak, demokrasiyi birlikte savunmak esas yapılması gerekendir.” ifadelerini kullandı.

HDP Mersin İl Örgütü adına basın açıklaması yapan Nurettin Atız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Acil ihtiyacımız olan demokrasi ve özgürlüklerdir. Darbe, tartışma ve kaos ortamından çıkmanın yolu daha fazla otoriterleşme değil; daha fazla demokrasidir. Bir kez daha partimize yönelik yapılan bu saldırılara son verilmesi ve demokrasi güçlerini duyarlı olmaya, ortak mücadele etmeye çağırıyoruz”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA