“Yenişehir’de kentsel dönüşüm atağı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yenişehir’de kentsel dönüşüm atağı”


 

Yenişehir Belediyesi sınırları içinde yer alan, Eğriçam, Barbaros, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerinde gerçekleştirmek istenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişimi Projesi’ için düğmeye basıldı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci bileşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, komisyonlardan gelen 19 rapor ile idareden gelen 4 teklif ve gündem dışı 10 madde ele alındı. Çoğunluğunu plan tadilatı değişikliklerinin oluşturduğu gündem maddelerinin büyük bölümü oy birliğiyle kabul edildi.,
“KENTSEL DÖNÜŞÜM MECLİSE SUNULDU”

Toplantıda, Yenişehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm atağı en plana çıktı. Yenişehir Belediye Meclisi’nin 1 Temmuz 2016 tarihinde aldığı kararla hayata geçirilmesi planlanan Eğriçam Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Hürriyet-Cumhuriyet Mahallerinde toplam üç adet ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’, Meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. Söz konusu teklifte, 4 mahallede belirlenen alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alını sınırı olarak belirlenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmasının Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde uygulanması için Yenişehir Belediyesi’ne yetki verilmesi istendi. Ayrıca, bu bölgelere ait projelerin hazırlanması, uygulanması ve gerektiği taktirde protokol imzalanması için de Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç’in yetkili kılınması istendi. Teklif, meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edildi.
“RAYLI SİSTEM İÇİN DANIŞMAZLIK HİZMETİ ALINACAK!”

Toplantıda, Mersin’de yapılması planlanan raylı sistem için ilk adımı oluşturacak danışmanlık hizmeti alımı için ihale sürecinin başlatılmasına ilişkin komisyon raporu Meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Merkez Mezitli ilçesi ile Tren İstasyonu arasında yapımı planlanan raylı sistem için ‘Uygulama Esas Kesin Projelerin Hazırlanması’ işine yönelik olarak ilgili maddeler uyarınca danışmalık hizmeti alımı ihale sürecinin başlatılması için Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Raylı Sistem Projesi ve Yapımı kodunda yer alan ödeneğin Ulaşım Daire Başkanlığı’na aktarılması ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın Adnan Menderes Bulvarı üzerinde hizmet verecek olan Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında, bisikletlerin geç, hasarlı teslimi veya teslim edilmemesi durumunda para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Buna göre, bisikletleri geç teslim edenlere 150 TL, hasarlı durumlarda teslim edenlere hasar ücreti olarak 500 TL, teslim etmeyenlere ise bin 500 TL para cezası uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA