Unutturmayacağız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Unutturmayacağız!


 

10 Ekim’de Ankara Tren Garı’nda 103 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili Emek ve Demokrasi Platformu, “10 Ekim katliamını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sorumluları hesap verecektir” diyerek saldırıyı kınadı!

EREN KAVVAS

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim 2015 günü, 103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara katliamında hayatını kaybedenleri anmak ve yapılan saldırıyı protesto etmek için Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. ‘İnadına özgürlük, inadına barış’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarının atıldığı eylemde Ankara katliamı lanetlendi.
Platform Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy, ülkenin dört bir yanından Ankara’ya akın eden yüzbinlerce işçi ve emekçinin eşit haklar temelinde bir arada yaşayacakları, ölümlerin katliamların olmadığı insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına bağlı, laik, demokratik bir ülke talep etmek için Ankara’da olduklarını söyledi.
Ankara katliamının ülkemiz tarihinin en büyük katliamı olduğunu ifade eden Göksoy, “Barış isteyenlere kurşun sıkılmayacağını umut ediyorduk. Ne yazık ki birilerinin himaye ettiği, kimilerine göre ‘hırçık çocuklar’ devletin onca kurumu ve güvenlik güçlerine rağmen ellerini kollarını sallayarak bombalarla Ankara Garı’na kadar gelmiş ve bu ülkenin kalbine, ülkemiz tarihinin en büyük katliamını gerçekleştirdiler” dedi.

“KORMADIK, VAZGEÇMEDİK!”
Güzel bir dünya umutlarının dünkünden daha taze ve gür olduğunun belirten Göksoy, “Bu katliamda 103 canımızı kaybettik. Her biri ateş böceğiydi ve öyle bir ateş yaktılar ki Ankara Garı’nda o ateş hiç sönmeyecek ve söndürülmeyecek. Bizi korkutacaklarını sananlar, bizim güzel bir dünya umudumuzu kıracaklarını ve barıştan vazgeçeceğimizi sananlar korkmadık, vazgeçmedik. Güzel bir dünya umudumuz dünkünden daha taze ve gür” diye konuştu.

“SORUMLULARI HESAP VERECEKTİR!”
Başkan Göksoy açıklamasını şöyle sürdürdü: “10 Ekim katliamının sorumluları ve katliamda sorumluluğu olan bütün görevliler yargılanıp hukuk karşısında hak ettikleri cezayı almadıkları sürece halkların ve emekçilerin yüreğinde açılan bu derin yara kapanmayacaktır. Bu nedenle 10 Ekim katliamını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sorumluları hesap verecektir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA