Mersin için çalışmaya devam! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin için çalışmaya devam!


 

Numan Olcar’dan çarpıcı açıklamalar…

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Denizkızı A.Ş.’den istifa eden Turizm Platformu Başkanı Olcar, bu kararını; ‘misyonunu tamamlamak’ olarak açıklayarak, şirketin artık kendi ayakları üzerinde durabildiğini ve sürdürülebilirliğini sağladığını açıkladı.

29 yıllık tecrübesi ile kent için çalışmaya devam edeceğinin de altını çizen Olcar, kentin en önemli sorununun çürük elmaların ayıklaması olduğunu vurgulayarak, “Mersin’in en önemli sorunu, sadece ‘konuşan’ ancak hiçbir iş yapmayan insanların varlıklarıdır” dedi. 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Denizkızı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, istifası ile ilgili yaptığı açıklama ile önemli mesajlar verdi. 
Olcar, Denizkızı Turizm A.Ş.’nin Haziran 2015’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan ‘turizm değerlerini’ halkla buluşturmak, erişimini sağlamak ve ayrıca var olan bu potansiyelin turizm vizyonu içinde yorumlayarak, ülke turizmine entegre etmek amacıyla kurulduğunu anımsattı. 

“GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞTIM”
Şirketin temel amacının; kentin turizm anlamında ‘kurumsallığın’ sağlanmasının yanı sıra,  ayrıca sahip olduğu işletmelerle de istihdam yaratılması ve özellikle kıyı şeridinin halkın, ancak özellikle de gençlerin turizm ile entegre edilmesini sağlamak olduğunu açıklayan Numan Olcar, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şirketin faaliyet ve vizyonu için ayrıca yönetiminde turizmle iştigal eden özel sektörün de yer almasını ve bu şirketin özel sektör mantığı ile hareket etmesini istemiş ve bu vesileyle şahsıma da görev tevdi etmiştir. 
Gönüllülük esası ile kabul etmiş olduğum görev süresince tabiki Büyükşehir Belediyemizin değerli destek ve katkılarıyla kısa sürede pek çok planlama yapılmış ve birtakım projeler hayata geçmiş ve bazıları da geçme aşamasına gelmiştir” dedi.

“SİYASİ KİMLİĞİM YOK”
Ancak şahsının siyasi bir kimliği olmadığının da altını çizen Numan Olcar, “Keza aynı şekilde kamu personeli özelliğimde yoktur. Bu sebeple zaten şirketin kurulması ve devreye girmesi aşamasında yüklenmiş olduğum görev ve sorumluluk artık ‘Denizkızı Turizm A.Ş.’nin kendi ayakları üzerinde durması, değerli ve profesyonel ekibi ile ilerlemeye başlaması benim bu konudaki görevimi bir Mersinli turizmci olarak ziyadesiyle tamamlamış olduğumun bir göstergesidir. 
Bu sebeple, akışın bir gereği olarak görevden ayrılmamın altında, bu kavramları asla bilmeyen, anlaması da mümkün olmayan art niyetli insanların bilgi kirliği yaratmaması için değerli kamuoyuna iş bu açıklamayı yapma gereği duydum” diye konuştu.

DENİZKIZI’NDAN, KENT PARK 
Denizkızı Turizm A.Ş.’nin bu kentin başına gelmiş en güzel projelerden biri olduğunun da altını çizen Numan Olcar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, turizmi ve katma değerlerini çok iyi bilen değerli bir yöneticidir. Bu sebeple düşündüğü ve uyguladığı ‘işi kendi profesyonelleri ve katılımcı metodu’ ile yapmanın en önemli uygulamasını Denizkızı Turizm A.Ş.’de gerçekleştirmiş olup, bunun sonuçlarının da kısa sürede alınmasını sağlamıştır. Özellikle mevsimin yaz dönemine gelmesi ve bu sebeple sahillerdeki uygulamalarında öncelikli sıraya geçmesi bir anda Mersini’mizi ‘sahilleri ve plajlarıyla’ da konuşulan bir kent yapmıştır. 
Denizkızı Turizm A.Ş.’nin ‘plajlar’ dışında daha planlanmış olan pek çok projesi hayata geçecektir. Kısa bir süre sonra ‘KentPark’ olarak adlandırdığımız Emirler Kent Ormanı’ndaki 130 hektar arazi üzerindeki projede tamamlandığında ülke çapında önemli bir örnek oluşturacaktır”.

TEKRAR GÖREV ALMAKTAN İMTİNA ETMEM.
İş hayatına başladığında seçtiği ve halen istikrarla sürdürdüğü turizm mesleğini 29 senelik tecrübesi ile sürdürdüğünü dile getiren Olcar, “Bu konudaki tecrübe ve bağlantılarımı da Mersinim için kullanmaktan ve bununda takdir edilmesini görmekten dolayı çok gururluyum. Yukarıda da ifade ettiğim gibi bir projeyi yaratmak ve başlamak kadar sürdürülebilirliğini de sağlayıp, bir başka proje yelken açmak önemli bir başarı ve prensiptir. Bu seviyeye gelmiş olan Denizkızı Turizm A.Ş. ile resmi bağlantımın sonlanması, benim ‘Mersin’ için yapılacak projelerde yer almayacağım anlamına gelemez. Tekrar görev almaktan da imtina etmem. Ne zaman hangi kurum için olursa olsun, Mersin Büyükşehir Belediyesi de dahil bölgemiz için kendi bildiğim turizm konusu ile sınırlı olmak şartıyla taş üzerine taş konabilecek her türlü görevde sorumluluk alacağımdan hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın.

“MERSİN ÇÜRÜK ELMALARINI AYIKLAMALI”
Öte yandan Mersin’in en önemli sorunu, hatta beklenen ‘havalimanı vs.’ yatırımlardan bile önceliği, sadece ‘konuşan’ ancak hiçbir iş yapmayan insanların varlıklarıdır. Katkı sağlamak adına eleştirmek kadar medeni bir şey olamaz, lakin eleştirecek kişilerin de eleştirdikleri konuyla alakalı ortaya koyması gereken somut düşünceleri, projeleri olması gerekir. Mersin bu şeklide yeterliliği olmayan kişileri, ister siyasetçi, ister sektör, isterse de basın mensubu olsun mutlaka ayrıt etmeli, bilgi kalabalığını engellemeli ve Mersin için önceliği olan konularda, dikkati başka tarafa çekip ana konunun baltalamasını önlemelidir.
Mersin turizmde çok güzel gelişmeler kaydetmiştir ancak halen yeterli olmasa da, bugün Mersin’de en küçük esnafın bile turizm diyebilmesi bu süreçteki algının doğru yönetildiğinin bir ispatıdır. Bundan sonra gerekli olan şey Mersin’in RIS Projesi çerçevesinde ortaya çıkartılmış olan eylem planlarının hayata geçirilmesindeki kararlılığı ve bu çalışmaların desteklenmesidir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA