Cumhurbaşkanına Kocamaz çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhurbaşkanına Kocamaz çağrısı!


 

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik FETÖ operasyonu kapsamında Burhanettin Kocamaz’ın yargıya hesap vermesi gerektiğini savunan CHP’li Başarır, “Çareyi Ankara’da arama başkan!” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında başkan yardımcısı, genel sekreter, özel kalem müdürü ve daire başkanlarının da bulunduğu 10 kişinin tutuklanmasına ilişkin CHP’li avukat Ali Mahir Başarır’dan ilginç bir çıkış geldi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Başarır, soruşturma kapsamında yakın ekibi tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın en üst düzeyde yargılanması için yetkilileri göreve çağırdı. 

“BAZILARI KENDİ EVİNDE BANYO YAPMAKTAN KORKTU”
Mektubuna; “Sayın Cumhurbaşkanım; Ben Mersin’de siyaset ile uğraşan ve İstanbul’da hukuk bürosu olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Aynı zamanda uzun yıllardan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset ile uğraşmaktayım” diyerek başlayan Başarır, şu ifadelere yer verdi: “Takdiriniz üzere bu paralel denen illetten en olumsuz etkilenen il Mersin olmuştur; binlerce insanımız usulsüzce dinlenmiş, takip edilmiştir. İnanın bazı bürokrat ve siyasetçiler yaşanan olaylar yüzünden kendi evlerinde banyo yapmaktan korkmuştur. Çünkü bu insanlar, herkesi kamera ile takip etmiş, bir çok iş adamını da tehdit etmiştir. Bugün gelinen noktada ülkemiz bu alçak, bu namussuz terör örgütüne karşı tek yürek, tek vücut olmuştur.

“BURHANETTİN KOCAMAZ NEDEN YARGILANMIYOR?”
Evet, Mersin’de de binlerce insan yargılanıyor, bu durumdan son derece mutlu ve umutluyum; ancak, 2014 yerel seçimlerinden sonra aldığı siyasi desteğin karşılığı olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni paralel yapıya teslim eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz neden yargılanmıyor? Belediyenin hemen hemen tüm üst yönetimi tutuklanarak ceza evine konulmuşken bu kişi neden hala görevde hayretler içerisindeyim. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ve tüm yurtta yaşanan olaylar göz önüne alındığında, partim CHP, AKP, MHP bütün siyasi parti mensupları -kim olursa olsun- açığa alınmalı ve yargıya hesap vermelidir. Ülkemizde Kars’ın Digor ilçesinden Edirne Meriç’e kadar sade bir memura nasıl davranıyorsak en üst düzey siyasetçilere de dokunmalıyız. 
Takdir edersiniz ki bir terör örgütü söz konusuysa ve bu terör örgütü millet iradesine karşı darbe yapacak kadar alçaklaşmışsa bu örgütle bağlantısı olan herkes sıfatlarından bağımsız bir şekilde yargıya karşı hesap vermelidir.
Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve bir mersinli olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın en üst düzeyde yargılanması için sizleri göreve çağırmaktayım”.

“HAKLILIĞIM ORTAYA ÇIKTI”
Yayınladığı açıklamada Başkan Kocamaz’a da sert sözlerle yüklenen Ali Mahir Başarır, gelinen süreçte kısa bir süre önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında ortaya attığı iddialar ile ilgili ne kadar haklı olduğunun ortaya çıktığını savundu. Başarır, “2014 seçimlerinden sonra Mersin Belediyemiz paralel yapıya teslim edilmiş ve bu örgüt Mersin Belediyesi’nde kümelenmiştir. Ben yargıya tekrar sesleniyorum; küçük bir iddia ile ilgili bile Türkiye’de on binlerce memur açığa alınmış ve tutuklanmıştır.
Burhanettin Kocamaz korunmamalı, yargıya hesabını vermelidir. Ankara’da adaleti arayacağına kendine güveniyorsa gelip Mersin’de yargıya teslim olmalıdır. Kimsenin Mersin’i ve kıymetli Mersinlileri töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur.
Sıfatı ne olursa olsun kimsenin Mersin’in adını FETÖ denilen eli kanlı terör örgütle yan yana getirmeye hakkı yoktur. Bir mersinli olarak son dönemlerde belediyedeki kilit isimlerin FETÖ üyesi olmaktan dolayı tutuklanmalarından derin üzüntü duymaktayım. Mersin’in adının temizlenmesi için Burhanettin Kocamaz’ın  da yargı karşısında hesap vermesi gerekmektedir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA