Akkuyu’ya teşvik çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’ya teşvik çıktı!


 

Türkiye-Rusya görüşmelerinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne teşvik çıktı. Hızla; Stratejik Yatırım kapsamına alınacak Akkuyu, bu sayede Teşvik Yasası’ndan da yararlanabilecek! Ayrıca bu sayede pek çok bürokratik engel de daha hızlı aşılmış olunacak.

Hediye Eroğlu

Türkiye’nin ve özelde de Mersin’in Akkuyu Güç Santrali ve narenciye ürünleri ihracatı nedeniyle yakından takip ettiği Rusya ile görüşmeler, olumlu bur havada gerçekleşti. 
Rus uçağının düşürülmesinin ardından 9 ay sonra ilk defa bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşme masasında en önemli konu başlıklarından birisi Akkuyu Nükleer Güç Santrali oldu. 
Erdoğan ve Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin uçak düşürme krizi öncesine döndürülmesi için mutabakata vardı. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne ilişkin önemli açıklamalar yaptı. “Akkuyu Nükleer Santrali’ne stratejik yatırım statüsü vereceğiz, bu noktada adımı atıyoruz” diyen Erdoğan, Akkuyu santrali gibi dev işbirliği projelerinin sürdürüleceğini açıkladı. 
Toplantıda bir gazetecinin, “Akkuyu için gerekli kanuni düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceği yönündeki soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı, Akkuyu’nun, Stratejik Yatırım olduğuna dair kararın süratle alınması çalışmasını anımsatarak, bu karar ile Teşvik Yasası’ndan Akkuyu’nun da istifade edeceğini açıkladı. 
Rusya Devlet Başkanı Putin ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi için Türkiye’deki 3 yasada gerekli değişikliklerin yapıldığını belirterek, “Akkuyu’nun stratejik yatırım seviyesine çekilmesi, tüm bu büyük, 10 milyarlarca dolarlık projelerin hayata geçirilmesi için somut adımların atıldığını gösteriyor” dedi.
Öte yandan görüşmelerden, krizden en çok etkilenen kesimlerden Mersinli narenciye üreticilerini sevindirici haberler de geldi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA