Zeynep bebek kurtuldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zeynep bebek kurtuldu!


 

Tarsus’ta belinde renk değişimi ve kıllanma görülünce ‘gergin omurilik sendromu’ teşhisi konulan Zeynep bebek, felç riskinden ameliyat ile kurtuldu.

Haber Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde Sadık – Rukiye Yazlık çiftinin geçtiğimiz şu anda 8 aylık olan kızları Zeynep Nur Yazlık’ın bel bölgesinde renk değişimi ve kıllanma görüldü. ‘Gergin omurilik sendromu’ teşhisi konulan küçük bebek, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde ameliyat oldu. 3,5 saat süren operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli, “Bebeğin felç geçirme ve ileriye yönelik yürüme bozukluğu, mesane-bağırsak kontrolü bozukluğu riski vardı” dedi.

BÜYÜKANNELER FARK ETTİ
Tarsus’ta yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Sadık Yazlık ile ev hanımı eşi Rukiye Yazlık’ın, 23 Aralık 2015 tarihinde ilk çocukları olan kızları Zeynep Nur Yazlık dünyaya geldi. Minik kız 6 aylık olduğunda anneannesi ve babaannesi, bel bölgesinde renk değişimi ve kıllanma gördü. Bunun üzerine anne ve babası tarafından Mersin’deki bir kamu hastanesine götürülen ve MR’ı çekilen Zeynep Nur’da ‘gergin omurilik sendromu’ olduğu belirlenerek aileye “Ameliyat gerekiyor” denildi. Aile, bölgede sınırlı sayıda merkezde yapılan operasyon için Medical Park Tarsus Hastanesi’ni tercih etti. 

ENDER RASTLANAN BİR HASTALIK
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli’nin gerçekleştirdiği 3,5 saatlik ameliyatla küçük bebeğe ‘untethering omurilik serbestleştirilmesi’ operasyonu uygulandı. Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Ramazan Fesli, “Zeynep Nur’da, gergin omurilik sendromu nedeniyle felç geçirme ve ileriye yönelik yürüme bozukluğu, mesane-bağırsak kontrolü bozukluğu riski vardı. Bu hastalığa ender rastlanıyor. Teşhisi geciktikçe tedavisi zorlaşan bu hastalığın ameliyatı bölgemizde sınırlı sayıda merkezde yapılıyor. Ailelerin, bel bölgesindeki renk değişimi ve kıllanmaya duyarlı olması gerekiyor” dedi. 
ında ilginç bir hamle yaptı. 
Transfer yasağının 15 günlüğüne kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüşmelere başlayan Başkan Hüseyin Çalışkan, tüm umudunu bu karara bağladı. TFF’nin kararını Perşembe günü vermesi beklenirken, olumsuz bir karar çıkması halinde Pedriel, Tita ve Mihaylov’u ikna etmenin planları yapılıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA