Erdemli’nin yüksek kesimlerini dolu vurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli’nin yüksek kesimlerini dolu vurdu


 

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Büyük Sorgun Mahallesi’nde dolu yağışı bin dönüm ekili dikili alanda zarara yol açtı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin dolu yağışının etkili olduğu bölgede meydana gelen zararı yerinde inceledi. Şahin, "Etkili olan dolu yağışı meyve ve sebze üretiminin yoğun olarak yapıldığı tarımsal üretim merkezlerimizden Büyük Sorgun'da önemli bir zarara yol açmıştır. Özellikle elma, şeftali, erik başta olmak üzere meyve ağaçları ile domates, yeşil fasulye olmak üzere sebze ekili alanlara zarar vermiştir. İlk tespitlerimize göre yaşlaşık bin dönüm tarım arazisi bu yağıştan zarar görmüştür" dedi.

Çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Şahin, tarımsal sigortanın önemine de dikkat çekerek, özellikle bölgede dolu yağışının büyük risk oluşturduğunu ve çiftçinin oluşacak zarara karşı mutlaka ürününü sigortalatması gerektiğini kaydetti. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA