Zafer demokrasinin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zafer demokrasinin!


 

Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nin Mersin ayağında da, ‘zafer demokrasinin, meydanlar milletindir’ mesajı verildi.

SONER AYDIN-EREN KAVVAS

15 Temmuz darbe girişimine karşı yurdun dört bir köşesinde düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Mersin’de de yüz binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen mitingde ‘zafer demokrasinin, meydanlar milletindir’ mesajı verildi. 
Mitinge; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere sivil toplum kurum/kuruluş yöneticileri, meslek odası temsilcileri, iş, sanat ve spor dünyasından da katılım sağlandı. Mitingde ilk olarak darbe girişiminde yaşamını yitirenler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Alanı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile dolduran Mersinliler, yapılan dualara hep bir ağızdan ‘Amin’ dedi. 
YANLIŞA MİLLET ‘DUR’ DEDİ
Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması başlayan mitingde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz söz aldı. Bir şiir okuyarak konuşmasına başlayan Kocamaz, 15 Temmuz gecesi ülkenin FETÖ terör örgütünün militanlarınca karıştırılmak, bölünmek ve parçalanmak istendiğini söyledi. “Aslında yapılmak istenen bu milletin evlatlarını saf saf ayırmak, birbirine kırdırmak, ülkemizi de bölüp, parçalamaktı” diyen Kocamaz, “Ordunun içerindeki bu bir güruhun dışında vatanını, milletini seven, bayrağına sahip çıkan, gerek ordudaki subaylarımız gerekse polislerimiz bu yanlış anlayışa ‘dur’ dedi. İşin en kötü tarafı da bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainler, milletin arasına saf inançlı insanlarımızın arasına Allah, kitap, peygamber diyerek girdiler ve o süfi emellerini, Türkiye’yi bir yerlere peşkeş çekmek için kullandılar.
Ama herkesin bir hesabı vardı, cenabı Allah’ın hesabı hiç şaşmazdı ve şaşmadı. Onlar şuanda bir yere gittiler ama millet halen meydanlarda dimdik ayakta Allahın izniyle.
“TARSUS’TA BİZE DE KUMPAS KURDULAR”
Bu terör örgütü yıllardır milletin geleceği üzerine oyunlar oynuyor, kumpaslar kuruyordu. Tarsus’ta da bizim yönetimimiz döneminde belediyeye kumpaslar kurmuşlardı. Ama Allaha çok şükür ki Allah doğrunun yanında ve o kumpaslar hep boşa çıktı ve bugün o dönemde bizim üzerimize kumpas yapan dönemin savcısı önce Trabzon’a baş savcı yapıldı. Daha sonra Samsun’a 17-25 Aralık olaylarından sonra düz savcı olarak atandı ve bugün tutuklandı. 
Allah bu millete, devlete zeval vermesin. Allah bizi birbirimizden ayırmasın. Bizi bir birimize düşürmek isteyen hainlere fırsat vermesin. Allah FETÖ canilerine bir daha bu fırsatı vermesin. Milletimize yeni bir 15 Temmuz’u yaşatmasın.
Tabiî ki bu karmaşık ortamda zaman zaman çok dikkatli olunmayabilir. Bazen yanlış anlamalarda tenzilatlarda olabilir ama biz devletimizin polisine adliyesine güveniyoruz. Polis ve adliyedeki yanlış adamların temizlendiğini de biliyoruz. Ve diyoruz ki kurunun arasında yaş yanmasın” dedi. 
15 TEMMUZ KARA BİR LEKE
MHP mersin Milletvekili Baki Şimşek de, selamlama konuşması yaparak, “15 Temmuz Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu mimletin tankıyla, topuyla, uçağıyla hainler milletin meclisini bombalamışlar, Türk milletini esir almak istemişlerdir. Yalnız bu yüce millet tarihte olduğu gibi hep beraber ayağa kalkmış, meydanlara inmiş demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkmıştır. Ayrılıkları bir kenara bırakarak Türk bayrağı etrafında toplanarak cumhuriyete sahip çıkmıştır. bizdeki bu birlik beraberlik olduğu müddetçe Apo’cular da FETÖ’cular da barınamayacaktır”.
“TÜRKİYE’Yİ KORKUTAMADILAR”
AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan da, yaptığı selamlama konuşmasında, “Bunlar bizi korkutmak istediler. FETÖ terör örgütü Türk milletini korkutacağını zannetti. FETÖ terör örgütü ve işbirlikçileri Türk milletini, Türk halkını tanklarla, tüfeklerle korkutacaklarını zannettiler. FETÖ terör örgütünden, askerlerinden, korkuyor muyuz? FETÖ ve iş birlikçilerini tanklarından, tüfeklerinden uçaklarından korkuyor muyuz? Korkutamayacaklar Allahın izniyle. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan bu meydanları doldurduk. Birlik beraberlik, kardeşlik için buradayız. Mersin’den İstanbul Yenikapı’ya Cumhurbaşkanımıza, başbakana CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye selam gönderiyoruz” diye konuştu
“SİZLER VAR OLDUKÇA BU TOPRAKLARDA HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ BARINAMAYACAKTIR”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, “Aziz milletimin değerli evlatları” diyerek başladığı konuşmasında Mersinlilere şöyle hitap etti; “15 Temmuz gecesinden beri sayın cumhurbaşkanımızın sizleri meydanlara daveti üzerine 79 milyon millet evladı o günden beri meydanlarda. Vatanı için, bayrağı için, demokrasi için, milli irade için meydanlarda. Hepiz dik durdunuz. O günlerden beri bu meydanlarda olan aziz hemşerilerimizin başı daima dik olsun. Sizin başınız dik oldukça, bu milletin başını hiç kimse eğemeyecektir. Allah hepinizden razı olsun, sizler var oldukça bu topraklarda ne FETÖ, ne PKK ne de DEAŞ hiçbir terör örgütü barınamayacaktır”. 
“HAŞHAŞİ BAŞI, PENSİLVANYA’DAKİ TERÖRİST BAŞI”
Mitingde son olarak söz alan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, 7 Ağustos’u tarihi bir gün olduğunu söyleyerek, “Karşımda Mersin’mizin birlik, beraberlik fotoğrafını, Mersin’imizin bir bütün olarak asıl ve asil duruşunu görüyorum” dedi. 
15 Temmuz akşamı haşhaşi başı, Pensilvanya’daki terörist başının talimatı ve onun örgütüne mensup hainlerce darbe girişiminde bulunulduğunu söyleyen Elvan, “Türkiye’mizi yok etmeye, demokrasimizi ortadan kaldırmaya, milli birliğimizi, beraberliğimizi yok etme çalıştılar. Ama sizler vatanınıza, milletinize, devletinize, ay yıldızlı bayrağımıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız” dedi.
Türk milletinin hiç bir zaman esaret altında yaşamadığını ve bugüne kadar 16 büyük devlet kurduğunu anımsatan Elvan, “Şimdi de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletimiz ile onur ve gurur duyuyoruz. 
Bugün İstanbul Yenikapı’da ve Türkiye’mizin diğer 80 ilinde tarihi bir gün yaşıyoruz”. Cumhuriyet tarihinde ilke kez siyasi partisi, düşüncesi, yaklaşımı ne olursa olsun 79 milyon insanımız 81 ilde Mersin’de toplandığı gibi demokrasimiz, cumhuriyetimiz, milli birlik ve beraberliğimiz için toplanmış bulunuyor. Ne gurur verici bir şey. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Evet millet olarak bir bütünüz artık. Bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Alevi, Sünni, Şii veya bir başka düşünceye sahip diye hiçbir mihrak hele hele o FETÖ’cu terör örgütü bizi birbirimizden ayıramaz. Biz biriz, beraberiz, biz birlikte büyük Türkiye’yiyiz” dedi. Milletin darbecilere, FETÖ terör örgütüne, onun üst aklına ve onu destekleyen dış mihraklara meydan okuduğunu söyleyen Bakan Elvan, “Bir millet olarak bugün tüm Türkiye’de 81 ilde, bir olarak, beraber olarak tüm dünyaya sesleniyoruz. Bu meydanda İstiklal Mücadelesi’ni, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Malazgirt’te, 15 Temmuz şehitlerinin ruhu var. 
Devlet millet olarak kaynaştık ve bu kaynamamız bugün doruk noktasına ulaştı. Devlet, millet olarak el ele beraber, bu vatan, millet, ülke, bayrak için her şeyimizi feda edebileceğimizi gösterdik. Bizim milletimiz yüce, aziz, tarihi, köklü geçmişi bir geçmişi olan şeerfli bir millettir. Milletimizle, sizinle ne kadar gurur duysak azdır. 
Bizim insanımızın gönlünü, kalbini bombalayamadılar. Sokakların vicdanını bombalayamadılar. Neyi düşünemediler: bu milletin ne kadar güçlü bir imana sahip olduğunu, vatanı, milleti için her şeyini feda edebileceğini düşünemediler.
Ülkemizi uçurumun eşiğinden hep birlikte sizlerin büyük desteğiyle Türkiye’mizi kurtardık. Yoksa bugün belki bizler olmayacaktık. Belki Türkiye’miz çok karanlık bir sürece girmiş olacaktı. Aslında bu darbecilerin yapmış olduğu darbe girişimi değil aynı zamanda bir işgal hareketidir. Ülkemizi işgal etme girişiminin bir başlangıcıydı ama Allaha çok şükür milletimizin dik duruşu ile bunu başaramadılar. 
FETÖ denen terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış olan bu darbeci zihniyet, bu kanser hücresi olan, ur gibi sinsice yerleşmiş olan bu hainler, çete mensupları, satılmış güruhlar komutanlarından, başbakanlarından, cumhurbaşkanlarından emir almadılar, o Pensilvanya’daki terörist başından emir aldılar. Bunlar ne Allaha, ne peygambere iman etmeyip, neye iman ettiler? O Pensilvanya’daki şeytanın sözlerine iman ettiler. Sözde bizleri aldatmaya çalıştılar ama 15 temmuz akyamı kimin ak kimin kara olduğu ortaya çıktı. Darbeciler duvara çarptılar. Milletimiz, sizler gereken cevabı verdiniz” diye konuştu. 
“239 ŞEHİT VERDİK”
Devletin silahını devlete, millete karşı kullanan ahlaksızların, çakalların, şerefsizlerin, hainlerin hesap vereceğini de dile getiren Lütfi Elvan, “Vatanımız, milletimiz, demokrasimiz için tam 239 şehit verdik. ‘Biz demokrasi dışında başka hiçbir şeyi kabul etmeyiz’ dediler ve şehit oldular. Kurtuluş Savaşı’ndaki o ruhu yaşayan şehitlerimiz, Atatürk’ün ‘ya istiklal ya ölüm’ dediği gibi şehitlerimiz de ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek ölmeyi tercih ettiler. 
Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şuanda o darbeciler hapisteler ve bu darbecilere en büyük ceza ne ise verilecektir. Hiç tereddüdünüz olmasın.
“OHAL’İ HAİNLERİ TASFİYE ETMEK İÇİN İLAN ETTİK”
Darbecileri kamu kurum ve kuruluşlarından tasfiye etmek üzere OHAL ilan ettik. OHAL’i sizin için ilan etmedik. Geçmişte millet için OHAL ilan edilirdi. Temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanması için ilan edilirdi. Ama bu OHAL o darbecileri, FETÖ’cu satılmış güruhların kökünün kazınması için ilan edildi.
Çok sayıda memurun, Türk subayı diyemeyeceğimiz hainlerin görevine son verildi ve bunlar cezaevlerine konuldu. Bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hukuk çerçevesinde gereken en ağır ceza bunlara verilecektir. Siz bu hainlere verilmesi gereken en ağır cezanın verilmesini istiyorsunuz. Biz de bu konuda gereken çabayı göstereceğiz. Bunlara en ağır ceza ne ise bunlara vereceğiz. Hiç kaygınız olmasın.
Milletinin üzerine tankla, topla, tüfekle, uçakla saldıra, bomba atana merhamet edilir mi? Edilmez. Türk milletine saldıra merhamet edilir mi? Edilmez. TBMM’ye bomba ile saldıranlara merhamet edilsin mi? Edilmesin tabiî ki.
Bunlara en ağır cezayı verecek, hiçbir zaman merhamet etmeyeceğiz. Siz 79 milyon olarak tek yürek oldunuz, ülkemiz, milletimiz için. Bu hainlere de gereken cevabı vereceğiz
Kamu kurum ve kuruluşlarında da bu örgüt mensubu, örgütle ilişkisi olan kim var ise bunlara da hesabını soracağız. Bunlara da bu sapık zihniyetli, Allah’ı kaldırıp, sapık bir zihniyet anlayışını savunan bu kesimleri tamamıyla ortadan kaldıracağız. Milletimizi bölmeye, devletimizi zayıflatmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. 
“ENİNDE SONUNDA ONA DA HESAP SORACAĞIZ”
Pensilvanya’da ki terörist başı, hahaşi başı Türk milletine, cumhurbaşkanımıza, devletimize, hakaret etti. ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni hükümetini ortadan kaldırın’ dedi. Beni Türkiye’ye teslim etmeyin diye yalvardı o köpek. Utanmadan sıkılmadan itiraf etti, Türkiye dışında herkese çalışmış, hizmet etmiş. Ama yıllarca milletimiz içinde sevgi, hoşgörü dediler. Halbuki o sevgi, hoşgörü dedikleri şey vatana, demokrasiye, cumhuriyete, ay yıldızlı bayrağımıza  ihanetmiş. Ama FETÖ’cu terörist başı yalvarıyor ama korkunun ecele faydası yoktur. Biz onu istiyoruz. Buradaki FETÖ’culara en ağır cezayı verelim mi? En ağır cezayı vereceğiz.
Ama o terörist başı, o haşhaşi başı da şunu bilmelidir ki; eninde sonunda ona da hesap soracağız. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Onun önderliğinde bu millet, TC ayakta. Onun önderliğinde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Onun önderliğinde vatanımız, daha hızlı yükselecek. Daha hızlı kalkınacağız. Hep birlikte 2023 hedefine ulaşacağız.
Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olan 2023 yılı hedefine hep birlikte ulaşacağız. Vatan, millet aşkımızı hiçbir zaman eksiltmeyeceğiz. 
Bu ayın 26’sında 3’üncü köprümüzün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında mega projelerimiz. Otoyol, yüksek hızlı tren, bölünmüş yol projelerimiz süratle devam ediyor ve edecek. 
BATIYA TEPKİ!
Batılılar darbe girişimi karşısında ne yaptılar? Ağızlarının ucuyla darbe girişimin kınadılar. Türk milletini takdir ediyoruz demediler. Türk milletini demokrasi aşkını gördük, böyle bir Milet gördük demediler. Ağızlarının ucuyla darbecileri kınadılar. Darbe girişiminde bulunanlara iyi davranın dediler. Milletimize silah sıkanlara iyi davranın dediler. İşte bu da batının riyakarlığı, iki yüzlülüğü. Batı demokrasi, demokrasi diyordu. Nerede sizin demokrasi, cumhuriyet. Milli irade anlayışınız. Maalesef batı Türkiye’ye karşı girişilen bu işgal hareketi ve darbe girişimine karşı sınıfta kalmıştır. Ama bunu unutmadık.
Batı şunu da unutmasın; biz öyle bir milletiz ki, öyle bir köklü geleneğe, asalete sahibiz ki, bizim bu ülkemi için yapamayacağımız biç bir şey yoktur. Biz kendi etimizle, yağımızla kavrulmasını, dimdik ayakta durmasını biliriz. Biz bu ülkeyi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasın getirmeyi biliriz. Yetersiz sizin birliğini, beraberliğiniz devam etsin” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA