İHD’den cezaevleri tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD’den cezaevleri tepkisi!


 

İHD Mersin Şubesi, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, hak ihlalleri iddialarını gündeme getirerek, yetkililere seslendi.

Haber Merkezi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri konusunda derneğe başvuru sayısında büyük artış olduğunu açıkladı.
Dernek şube binasında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda tutuklu yakını ve sivil toplum örgütleri katıldı. Açıklamaya, siyasi parti temsilcileri de destek verdi. İHD adına açıklama yapan Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, cezaevlerinde ihlallerin arttığına dikkat çekti. 

“MEKTUPLAR, GAZETELER ENGELLENİYOR”
Başta Antalya L Tipi olmak üzere, Alanya L Tipi, Tarsus C Tipi, Adana Kürkçüler F ve E Tipi, Osmaniye T-1 ve T-2, Silifke, Ermenek cezaevleri ile Karaman Cezaevlerinden yoğun hak ihlali başvuruları aldıklarını vurgulayan Tanrıverdi, cezaevlerinden hak ihlallerine ilişkin gönderilen mektupların da engellendiğini savundu. Özgür Gündem, Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet Gazeteleri’nin cezaevlerinde yasaklandığını belirten Tanrıverdi, muhalif televizyon kanallarının da yayın akışından çıkarıldığını söyledi. 
Ardından söz alan tutsaklardan Ahmet Erkaçmaz'ın babası Ramazan Erkaçmaz, Mehmet Aktaş, Fırat Ünver ve Kazım Beşok isimli tutsakların diğer arkadaşlarının sırtında görüşe çıkarıldığını aktardı. Erkaçmaz, bir an önce cezaevlerinde incelemeler yapılması çağrısında bulundu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA