Mersin iş dünyasından Ankara çıkarması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyasından Ankara çıkarması


 

Türkiye genelindeki oda ve borsa başkanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, işadamlarına yeni ekonomik tedbirler hakkında bilgi verdi.

Mersin heyetinin de yer aldığı toplantıda, iş dünyasının beklediği vergi ve varlık barışı için düzenlemeler hayata geçirildi. 

Şirket kuruluşları ve kapanışları kolaylaşıyor. Çek ile ilgili yapılan değişiklikle istismarın önüne geçiliyor. Önümüzdeki süreçte teşvik sisteminde önemli değişiklikler yapılacak. Konfeksiyon işi değil, terzi usulü destekler geliyor. Katma değeri yüksek, özellik arz eden bölgesel kalkınma öne çıkacak.

Haber Merkezi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Oda ve Borsa başkanları Ankara’da bir araya geldi. Burada ilk olarak TOBB’a giden Oda ve Borsa başkanları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katıldığı İstişare Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında başkanlar Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'na katıldı. Ankara’daki toplantılarda Mersin’den Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ile İlçe Oda ve Borsa başkanları hazır bulundu.

“BİRLİK VE BERABERLİK İLE HER TÜRLÜ SORUN AŞILABİLİR”
Ankara dönüşü kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, birlik ve beraberliğin gerek iş dünyası gerekse siyasiler arasında sağlanması durumunda her türlü sorunun aşılabileceğine dikkat çekti. Ankara’da bu birliğin, dayanışmanın güzel bir örneğinin sergilendiğini kaydeden Aşut, öte yandan açıklanan ekonomik kararların da önümüzdeki süreç için umut verdiğini anlattı. Gerek açıklanan teşvikler, gerekse vergi indirimlerinin iş dünyasını rahatlatacağına inandığını ifade eden Aşut, Türkiye gündeminin ekonomiye dönmüş olmasının normalleşme sürecini de başlatacağını söyledi.
Toplantıda; iş dünyasının beklediği vergi ve varlık barışı için düzenlemeler hayata geçirildi. Şirket kuruluşları ve kapanışları kolaylaşıyor. Çek ile ilgili yapılan değişiklikle istismarın önüne geçiliyor. Önümüzdeki süreçte teşvik sisteminde önemli değişiklikler yapılacak. Konfeksiyon işi değil, terzi usulü destekler geliyor. Katma değeri yüksek, özellik arz eden bölgesel kalkınma öne çıkacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA