Erdemli’den ‘Halk Eğitim’ atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli’den ‘Halk Eğitim’ atağı


 

Erdemli Halk Eğitim 300 usta öğretici görevlendirecek

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi, 2016-2017 Eğitim – Öğretim döneminde açılacak kurslarda görev almak isteyen usta öğretici başvurularının bugün başladığını duyurdu. Başvurular için son tarih 8 Eylül 2016.

Gülsen KAYA

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur, kurum bünyesinde usta öğretici olmak isteyenlere başvuru çağrısı yaptı. 
Müdürlük bünyesinde 2016-2017 eğitim – öğretim döneminde açılacak kurslarda görev almak isteyen usta öğreticilerin başvurularının 8 Ağustos- 8 Eylül 2016 tarihleri arasında alınacağını açıklayan Okur, “Geç kalmayın” uyarısı yaptı. 
Yaklaşık 300 usta öğretici başvurusu beklediklerini söyleyen Müdür Okur, başvuruların şahsen müdürlüğe yapılması gerektiğini altını çizerek “Şahsen yapılmayan, eksik ve fotokopi evrak ile başvuru yapanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuru yapan usta öğretici adaylarının haklarında gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldıktan sonra başvuruları komisyonumuz tarafından kabul edilecektir” dedi. 

BU KURSLAR İLE İŞSİZ KALMAZSINIZ!
Başvuruları kabul edilen usta öğretici adaylarından açık lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik kurslar ile KPSS kursları için görev yapacağını bildiren Ömer Okur, branşları ise şöyle sıraladı: “Matematik, Türkçe, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, felsefe öğretmenliği, İngilizce, anne çocuk eğitimi, Arapça, İngilizce, Almanca, Rusça, fotoğraf çekimi, mantar yetiştiriciliği, budama, aşılama, organik tarım, zirai mücadele, her türlü meyve ve sebze ile süs bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık, aşçılık, bahçe ziraatı, bilişim teknolojileri, pideci, pasta ve baklava yapımı, açık alan satıcıları eğitimi, girişimcilik, kasiyer, satış ve depo, inşaat ustalığı, cenaze hizmetleri, Kur’an-ı Kerim okuma, sıhhi tesisat, kaynakçı, trikotaj, çini, seramik, çocuk gelişimi, dokuma, çiçek örücülüğü, ebru, el sanatları, giyim, ev idaresi, gazetecilik, grafik, resim, güzellik uzmanlığı, halk oyunları, hasta ve yaşlı hizmetleri, kick boks, konaklama ve seyahat, kontrol sistemleri, kuaförlük, makina kullanımı, nakış, muhasebe, bilgisayarlı muhasebe, okuma – yazma, servis garsonu, turizm, zihinsel engelliler, muay­tai, tekvando, wushu, futbol, voleybol, can kurtarma­ yüzme, halıcılık, masör­ masöz ve takı tasarım, emlakçılık, bahçıvanlık, kalorifer ve doğalgaz ateşleyici, havuz bakım operatörü, ebru, hızlı okuma, bağlama, gitar, keman, iletişim, işaret dili, filografi, minyatür, elektrik, hızlı klavye kullanma, büro yönetimi, sekreterlik, danışma görevlisi, bilgisayar destekli harita çizimi ve talep edilen diğer kurslarımızda öğretici olarak branşları itibarı ile şartları tutan usta öğreticiler görevlendirileceklerdir.

YEDEKLER BEKLEYECEK
Usta öğretici görevlendirme şartlarının; MEB Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği ve MEB Halk Eğitimi Faaliyetlerinin Uygulanmasına Dair Yönergenin 9. Maddesine göre yapılacağının da altını çizen Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur ihtiyaç duyulan alanlarda ücretli usta öğreticilerin görevlendirileceğini, görevlendirilenlerin dışında kalanların ise yedek olarak sıralanacağını ve o öğretim yılı içinde ihtiyaç duyulması halinde bu sıralamaya göre görevlendirme yapılacağını da bildirdi. 

“ÖĞRENMENİN SONU YOK”
Öğrenmenin sonu olmayan bir süreç olduğunu işaret eden Müdür Okur, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, beşikten mezara kadar eğitimi hedef alan toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyerek, halkımızın ihtiyacı olan ve talep edilen her alanda yani mesleki ve teknik , sosyal ve kültürel ve okuma yazma kursları açmakta, hayat boyu öğrenme felsefesi ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Erdemli’mizin merkez, belde ve köylerinde her türlü kursları açarak okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Hangi alan ve dalda olursa olsun belgesiz kimse kalmasın ve ‘her zaman her yerde herkes için halk eğitimi’ sloganlarıyla Erdemli’yi kurs merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçemizin turizm, ticaret ve tarımın merkezi olması halk eğitimin önemini arttırmaktadır. 

MESLEK ÖĞRENİRKEN, STERS ATIN!
İnsanlarımızın birbiriyle kaynaşarak sosyalleşmelerini, el becerilerini ve yeteneklerini geliştirerek meslek sahibi yapmayı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını temin ederek aynı zamanda stres atmalarına da yardımcı olmaktayız. Kursların daha verimli ve amacına uygun olarak sonuçlanmasına ve kursiyerlerimizin etkinliğinin ve üretkenliğinin daha da artacağına inanmaktayız. Erdemli halkının bugünü ve geleceğinde ihtiyaç duyacağı her alan ve her konuda eğitim ihtiyaçlarını karşılayan, böylesi bir ihtiyaç ortaya çıktığında akla ilk gelen kurumun ‘Erdemli Halk Eğitimi Merkezi’ olmasını sağlamaktır. Halk Eğitim Merkezlerinin, atanamamış üniversite mezunları ile alanlarında kendilerini yetiştirmiş ustalık, usta öğreticilik ve kalfalık belgesi olanlara iş imkanı sunarak işsizliği önleme de önemli bir yeri vardır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA