FETÖ’den kadın emniyet amirine kirli oyun | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FETÖ’den kadın emniyet amirine kirli oyun


 

eski Emniyet Amiri Derkin Dörtyol,(FETÖ/PDY) mensubu emniyet müdürlerinin kirli oyunları ve baskıları nedeniyle önce uyuşturucu kullanmakla suçlandı

Türk Polis Teşkilatı’nda 15 yıl görev yapan, ancak son 6 yılı kabusa dönen eski Emniyet Amiri Derkin Dörtyol, emniyet teşkilatı içinde yuvalanmış Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu emniyet müdürlerinin kirli oyunları ve baskıları nedeniyle önce uyuşturucu kullanmakla suçlandı, bu tutmayınca fuhuşla ilişkilendirilerek meslekten atıldı. Dehşet verici bu oyunların başrolündeki emniyet mensupları ise şu anda FETÖ soruşturmasından tutuklandı.  
Yıllardır devlet içine sızan FETÖ/PDY'nin bir mağduru da Mersin’de ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 15 yıl boyunca çeşitli illerde görev yapan ve başarıları dolayısıyla emniyet amirliğine kadar yükselen 35 yaşındaki Derkin Dörtyol, FETÖ’cü olmadığı için türlü oyunlarla meslekten atılan binlerce FETÖ mağdurundan biri. Yıllar önce eşinden ayrılan ve 11 yaşında bir erkek çocuk annesi olan Derkin Dörtyol, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan ve FETÖ’cüler tarafından uyuşturucu kullanmaktan fuhuşa kadar akıl almaz suçlamalarla hayatı karartılan, işsiz genç bir anne.

FETÖ’NÜN AKIL ALMAZ OYUNLARI
FETÖ’cü olmadığı için Tokat’ta başlayıp Zonguldak ve Konya’da devam eden inanılmaz baskılar ve açılan davalar sonucu meslekten atılmasının ardından iki yıl önce Mersin’e yerleşen eski Emniyet Amiri Dörtyol, yaşadıklarını evini açtığı İHA’ya anlattı. Şehit polis çocuğu ve Alevi olduğunu belirten Dörtyol, babasını kaybettikten sonra onun izinden giderek polis olduğunu söyledi. Yaşadıklarında Alevi olmasının çok büyük etkisi olduğunu iddia eden Dörtyol, her şeyin Tokat’taki görevi sırasında başladığını dile getirdi. Dörtyol, “Orada benimle uğraştılar. O zaman çocuk emziriyordum. Oradan oraya psikolojik baskıyla bir hafta karakol, bir hafta başka bir şubeye gönderdiler. Bir bayana yapılır mı bu sebepsiz yere? 2010 yılında Tokat’tan Zonguldak’a atandım. O dönemde Metin Seyfi Sazak Zonguldak emniyet müdürüydü. O dönemde ben FETÖ’cü olmadığım, düşüncelerim onlara aykırı olduğu ve onların evlerine gitmediğim için uğraşmaya başladılar. Beni uyuşturucu kullanmakla suçladılar, hiç alakası olmadığı halde. Hakkımda soruşturma, ardından da dava açıldı. Kanımda herhangi bir şey çıkmadı. 40 gün boyunca ‘nasıl ihraç ederiz’ diye oyaladılar. Ama davayı kazanınca tekrar göreve iade edildim. Emniyet müdürü, bu yolla bir şey yapamayınca kışın ortasında Konya’ya tayinimi çıkardılar” diye konuştu.
UYUŞTURUCU TUTMADI, FUHUŞLA SUÇLADILAR
2012 yılında gönderildiği Konya’da da kendisini iki yıl boyunca terör örgütü kapsamında usulsüz olarak dinlediklerini iddia eden Dörtyol, bununla da yetinmeyip fuhuşla ilişkilendirdiklerini ifade ederek, “Nasıl oluyor da bir emniyet amiri görev yaparken iki yıl boyunca usulsüz şekilde terörcü olarak dinleniyor? Konya’da daha önce telefonla görüştüğüm bir fuhuş çetesi yakalanmış, bir sene önce oluyor bu olay. Benim de bir sene sonra bir telefon konuşmam olmuş bir bayanla. Oradan beni yıkmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.
Zonguldak’ta uyuşturucuyla ilişkilendirip ihraç ettiklerini, ancak açılan davada adli ceza almadığını ve işine geri döndüğünü ifade eden Dörtyol, fuhuşla ilgili açılan davada ise tanık olarak ifade verdiğini ve yine ceza almadığını söyledi. Dörtyol, bütün bunlara karşın, 2013 yılında Konya’da meslekten ve devlet memurluğundan atıldığını belirtti.
“BU İNSANLAR ÇOK HAİN”
Terör örgütü mensuplarının istihbarat, kaçakçılık gibi emniyeti kullanabilecekleri en şubelerde çalıştıklarını aktaran Dörtyol, kendilerinden olmayanlara yapılan baskıları da şöyle anlattı: “Biz onların ne olduğunu zaten biliyorduk. Onların evleri oluyor, akşam toplantıları oluyor. Müdürler, amirler, onlar birbirlerini biliyorlar zaten, dışarıdan hiç kimseyi almazlar. Sadece ‘Alevisin’ veya onlara uymadıysan ‘seni bitireceğiz’ diyorlar ve kesinlikle de bitiyorlar. Onların oyunlarıyla mağdurum. 15 yıllık emniyet amiriyim. Bu süreçte bana psikolojik baskı yaptılar. Sürekli bir açığını bulmaya çalışıyorlar, ‘düğmen koptu, 5 dakika geç geldin’ gibi. Sürekli seni soruşturma yapıyorlar. Beni atmak için her türlü oyunu oynadılar. Hakkınızda yalan ifade bile yaptırıyorlar. Bu insanlar çok hainler. Sadece ben değilim, benim gibi birçok polis memuru, amir bu FETÖ’cüler yüzünden istifa etmiştir, kimisi de ihraç edildi benim gibi. İhraç edilemeyenleri de zaten zorladılar istifa için. Birçok kişi var mağdur.”
“ŞU ANDA BENİMLE UĞRAŞAN HAİNLERİN HEPSİ İÇERİDE”
Hakkında açılan her iki davadan da adli ceza almadığını, idari davanın ise Danıştay’da devam ettiğini anlatan Dörtyol, idari ceza alacağını da zannetmediğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Emniyet Müdürü Sazak ile yakınında olan FETÖ’cü birçok amir ve memurun tutuklandığını, Konya’da ise tutuklanan 44 emniyet mensubu içinde o dönemde kendisiyle uğraşanların da bulunduğunu söyleyen Dörtyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benimle şu ana kadar uğraşan hainlerin hepsi içeride, tutuklandı ve ben de mağdurum. Zaten bunların oyunlarla yapıldığı belli. Göreve dönmemin kanıtıdır bu. İki yıl dinlenmem, bu kişilerin içeride olması, bu hainlerin bana bunları yapması delillerle zaten ortada. Mahkeme boyutu devam ediyor, zaten soruşturmalar incelenirse anlaşılacaktır.”
 “CUMHURBAŞKANIMDAN GÖREVE İADEMİ İSTİYORUM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, göreve iadesini isteyen Dörtyol, “Kesinlikle göreve dönmem gerektiğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza sesleniyorum; hainler, bizleri bu duruma soktular. Biz şimdi sizinle birlikte görev almak, aynı yolda yürümek için varız. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen, çok perişan olduk. Adli olarak hiçbir ceza almadım ve haksız yere beni iki-üç yıl boyunca perişan ettiler. Göreve iademi istiyorum. Ben vatanımı, milletimi çok seviyorum ve görevimde de çok başarılı biriyim. Geçmişime bakılırsa anlaşılır. Bu durum benim gururumu ve onurumu gerçekten çok rencide ediyor. Hak etmedim, çok mağdur oldum. Bu sürede çok zorluk çektim. bir anneyim ben, dul bir kadınım. Her şeyim elimden alındı, maaşımı kestiler, sigortamı kestiler, borçlar üstüme kaldı. Mersin’de birçok yere başvurdum ama dul olduğum için kötü düşüncelerle karşılaştım, işe de giremedim. Ailem, dostlarım, arkadaşlarım yardımcı oluyor. Tekrar çalışmak istiyorum. Tek yardımcımız şu anda Cumhurbaşkanımız. Ben bir tek ona sesleniyorum” dedi.(İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA