Yere çekirdek kabuğu atanlara ceza! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yere çekirdek kabuğu atanlara ceza!


 

Bazı kentlerde çevreyi kirletenlere ve özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara yönelik ceza uygulamaları Mezitli Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Haber Merkezi

Vatandaşlara çevrenin temiz tutulmasına ilişkin bir süredir sözlü uyarılarda bulunan Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; dün akşam gerçekleşen operasyonda Mezitli Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan sahil boyunca denetim gerçekleştirildi. Akşam geç saatlerde başlayan denetim süresince, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz çevre temizliğine önem vermeyen vatandaşlara cezai işlem uyguladı. Zabıta ekipleri Kabahatler Kanunun 5326 sayılı kanunca 41/1 maddesi Çevre Kirletme Yasası gereğince özellikle yerlere çekirdek kabuğu atanlara ise 35 TL para cezası uygulayan ekiplerimiz, denetimlerine yaz mevsimi bitene kadar devam edecek. Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamalar sırasında bir seyyar satıcıya da Kabahatler kanunun 5326 sayılı kanunu 32. maddesi gereğince Emre Aykırı davranıştan da 319 TL para cezası da kesildi. Sahil temizliği konusunda gerçekleştirilen operasyonla ilgili kısa bir bilgi veren Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Attila Bal; '' Daha temiz bir çevre ve Mezitli için bu uygularımız devam edecektir. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Özellikle Suriye kökenli vatandaşlarımız dil konusunda yetersizlik yaşasa da biz onlara da bu cezayı uyguladık. Sahillerde Zabıta ekiplerimiz sürekli denetim gerçekleştirmektedir. Dileyen vatandaşlarımızda büromuzu arayarak şikayetlerini dile getirebilirler''dedi.

“MEZİTLİ'YE YENİ BİR KÜLTÜR KAZANDIRACAĞIZ”
Çevre temizliği denetimleri ile ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; “Belediyemize bağlı Zabıta ekiplerimizin akşam gerçekleştirdiği operasyonla ilgili bugün gerek şahsıma gerek belediyemize olsun birçok teşekkür mesajı aldık. Göreve geldiğim ilk günden beri her zaman temiz bir çevre bilincini önemsedim. Akşam gerçekleşen denetimlerde bazı vatandaşlarımıza cezalar kesildi, elbette bizler ceza kesme taraftarı değiliz ama temiz bir kent için bu uygulamayı meclis kararı ile gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde Mezitli'de yeni bir kültür kazandıracağız.  Çöpünü çöp tenekesine atanlara, plajları temiz tutanlara ve yerlere çekirdek kabuğu atmayan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm uyarılarımıza karşın çevreyi kirletenleri tespit ederek cezai işlem uygulamaya devam edeceğiz.''  ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA