Gönlümüz zengin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gönlümüz zengin!


 

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mersin’in Adanalıoğlu Mahallesi’nde çadırlarda yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli ailelerin çocukları, gönüllü eğitmenler ile hayatlarına ışık tutmaya çalışıyor…

SONER AYDIN

Suriye’de Mart 2011’de başlayıp ülkenin bütününe yayılan olaylarla birlikte yaşanan iç savaşın ardından Türkiye’ye göç eden Suriyeli ailelerin çocuklarına gönüllüler tarafından el birliği ile eğitim desteği veriliyor. Suriyelilerin özellikle yerleştiği Adanalıoğlu’ndaki geçici çadır kentte eğitim, sağlık, sosyal, kültürel haklardan mahrum kalan çocuklar gönüllülerin desteği ile İbrahim Rencuzoğulları İlköğretim Okulu’nda açılan kurs sayesinde eğitim almaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla taşınan çocuklar yine belediyenin verdiği meyveli yoğurt, süt, büskivi ile sağlıklı besleniyor. Organizasyonla ilgili yapılan açıklamada göçmen çocukların eğitim, sosyal, sağlık, kültürel haklardan mahrum kalmaması ve daha iyi bir koşullarda hayatlarını sürdürmeleri adına çalışmaların devam edeceği vurgulandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA