“İdam konusunu tartışacağız!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İdam konusunu tartışacağız!”


 

İdamın geri gelmesine ilişkin tartışmalar sürerken Bakan Elvan, idam konusunu Mecliste tartışacaklarını açıkladı.

Mersin’in Silifke ilçesinde kaymakamlıkça düzenlenen olduğu demokrasi yürüyüşüne 30 bin vatandaş katıldı. Düzenlenen yürüyüşe; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Mersin Valisi Özdemir çakacak, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Serdal Kuyucuoğlu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Kooperatif Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Silifke Şehir Stadyumunda toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ve Adana Akdeniz Mehteran Takımı ile birlikte Atatürk anıtı meydanına geldi. Burada Kuran-ı Kerim okunduktan sonra İstiklal Marşının ardından Milletvekilleri birer konuşma yaptılar. 

“FETÖCÜ SATILMIŞ GÜRÜHLARA, HAŞHAŞİLERE KARŞI MÜCADELE SÜRECEK”
“Sizler o Kurtuluş Savaşı dönemindeki ruhu 15 Temmuz akşamından bu yana tüm dünyaya yaşattınız ve gösterdiniz” diyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Tüm dünyaya şu mesajı verdiniz. ‘Biz demokrasiye bağlıyız biz öyle bir milletiz ki, biz öyle bir köklü geçmişe sahibiz ki asla milli iradeden ve demokrasinden vazgeçmeyiz’ dediniz. Biz vatanımız milletimiz, devletimiz ve ay yıldızlı bayrağımız için ölmeye hazırız dediniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, milletimiz, askerimiz, halkımız, polisimiz hep birlikte dik durduk ve bu FETÖCÜ satılmış güruhlara o haşhaşilere karşı mücadele ettik ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

“BİRİLERİNİN İŞGALİ VE BOYUNDURUĞU ALTINDA YAŞAMAYIZ”
Türk milletinin darbe girişimine karşı kararlı bir duruş sergilediğini belirten Elvan, “Fetullahçı terör örgütü Pesinlvanya’dan o terörist başından alınan talimatla milletin silahı ile milletin tankı ile milletini savaş uçağı ile milletin helikopteri ile milletimize saldırdılar. Milletimiz ne yaptı milletimiz o Fetullahçı terör örgütü ve onu destekleyenlere karşı tankların altına yattılar. İmanlı göğüslerini demokrasi için bu ülke için o silahlara kendilerini siper ettiler. Dimdik ayakta durdular. Çok sayıda şehit verdik. Nasıl Kurtuluş Savaşı döneminde ‘Ya İstiklal ya ölüm” olarak çıktıysak aynı anlayışla milletimiz meydana döküldüler. ‘Ya istiklal ya ölüm’ dediler. Biz öyle milletiz ki birilerin işgali ve boyunduruğu altında yaşamayız dediler. Sizler tüm dünyaya demokrasinin ne olduğunu gösterdiniz” dedi. 

“O DEMOKRASİ DİYEN ÜLKELER SESSİZ KALDILAR”
Demokrasi diye ülkelerin darbe girişimine sessiz kaldıklarını belirten Elvan, “O demokrasi diyen ülkeler sizin mücadeleniniz karşısında sessiz kaldılar. Ayağa kalkıp biz 79 milyon Türk milletini demokrasi mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz demediler. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz demediler. Onlarında iki yüzlü çehresini gördünüz. Onlarında demokrasiye nasıl yaklaştığını gördünüz. Sizde biz kendimizi feda ederiz, şehit oluruz ama asla bağımsızlığımızdan demokrasimizden taviz vermeyiz dediniz. Demokrasimize saldıran o haşhaşileri Fetullahçı terör örgütü mensuplarını onu destekleyenleri sadece TSK’dan değil sadece emniyetimizden değil tüm kamu kuruluşlarımızdan kökleri kazınıncaya kadar temizleyeceğiz. Bunlar ihanet şebekeleri bunlar vatan hainleri bunlara asla merhamet göstermeyeceğiz. Sizlerde göstermeyeceksiniz. Milletine silah doğrultanlara merhamet gösterilmez. Bunlarla mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bunların kökünü kurutacağız. Bunların biliyorsunuz dış bağlantıları var. O Pensilvanya’dan talimat veren terörist başını da istiyoruz. O terörist başına da bunun hesabını soracağız. Bu millet o terörist başına o satılmış gürühlarına mutlaka hesap soracağız” dedi. 

“İDAM KONUSU MECLİSTE TARTIŞILACAK” 
İdam konusunu Mecliste tartışacaklarını belirten Elvan, “Sizin sorununuz bizim sorunumuz, Elbette idam konusunu dikkate alacağız. Mecliste bunlar konuşulacak ve tartışılacaktır. Biz Milletimize ve Memleketimize çok şey borçluyuz. Sizin bizden isteğiniz çok önemli. Bu konuyu dikkate alacağız. Tartışacağız. Araştıracağız sonra bir karar vereceğiz” dedi. Türk Milletinin başının dik olduğunu belirten Elvan, “Hangi dış mihraklar ülkemizi bölmeye çalışmak isteseler de başaramayacaklar.  Bugüne kadar olamadılar. Bundan sonra da olamazlar. 1960 ve 1980 ihtilalinde Milletimizin başı öne eğikti. Ama 15 Temmuz’da Milletimizin başı dik. TSK içerisinde darbe girişimine karışmayan onurlu binlerce subayımız ve askerimiz var. Onları kötülemeye çalışan, onlar için kötü konuşan kişilere karşı da uyanık olalım. TSK bizim ordumuz, Peygamber ocağımızdır. Onların içerisinde ki hain ve çetelerin Fetullahçı terör örgütü mensupları temizlendi bundan sonra da temizlenmeye devam edilecektir” dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA