“Bilerek hiçbir haine yer vermedik” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bilerek hiçbir haine yer vermedik”


 

Mersin, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik FETÖ operasyonu ile sarsılırken Başkan Kocamaz kendini savundu: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bugün kadar bilerek hiçbir haine yer verilmemiştir” dedi.

Gözaltına alınan yakın ekibinden 14 kişinin suçsuz bulunması halinde görevine devam edebileceğini de açıklayan Kocamaz, “Bağımsız adliyemize güveniyoruz. Çünkü bir ülkede adaleti ortadan kaos çıkar” dedi. 

Hediye Eroğlu/Soner Aydın

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik FETÖ operasyonu kapsamında 14 üst düzey yönetici gözaltına alınırken, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ülkücüler ile sosyal medyada örgütlenen bazı vatandaşlarca belediye binası önünde toplanarak yapılan mitingde “Görevimin başındayım” mesajı verdi.

“ÜLKÜCÜLER BURADA, FETÖ’CÜLER NEREDE?”
Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile MHP il ve ilçe teşkilatları ve belediye çalışanları da destek verdi. 
Emniyetin geniş güvenlik önlemi aldığı miting nedeniyle belediye binasının bulunduğu Atatürk Caddesi’nin büyük bölümü doldu. Belediye ve partinin bayrak ve şapka dağıttığı alanda sık sık tekbir getirildiği mitingde ayrıca, “Başkan Kocamaz seni kimse yıkamaz”, “Tarsus seninle gurur duyuyor”, “Ülkücü hareket engellenemez”, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli”, “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Mersin’imin gururu Kocamaz bşkan” sloganları da atıldı. 
“Ülkücüler burada, FETÖ’cüler nerede” dövizi ile çeşitli pankartların da açıldığı mitingde canlı müzik yayını da yapıldı. Saat 16:00’de başlayacağı duyurulan etkinlik Başkan Kocamaz’ın Ankara’dan dönmesi nedeniyle miting bir saat gecikmeli başladı. 

“ANKARA’YA İŞ İÇİN GİTTİM”
Eşi Hatice Kocamaz ile birlikte belediye balkonundan kalabalığa seslenen Başkan Burhanettin Kocamaz, öncelikle “Bu zor dönemde meseleye, demokrasiye, cumhuriyete sahip çıktığınız, Mersin’i bir şekilde kaosa sürüklemek isteyenlere karşı durduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 
Salı günü belediye ile ilgili takip edeceği işler nedeniyle bir gün önceden Ankara’ya gittiğini belirten Kocamaz, “Salı günü sayın genel başkanımızın konuşmalarını dinlemek üzere grup toplantısına tüm Çukurova’da ki Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin’deki belediye başkanı arkadaşlarımız ile katıldık. Böyle bir karar alınmış bu nedenle Ankara’ya gitmiştik.
Ankara’ya gidişimizi maalesef bizim hata yapmamızı bekleyen bir grup muhalif basın adeta sanki biz Mersin’den kaçmışız, Mersin’den uzaklaşmışız gibi insanlarımızı yanlış bilgilendirmeye kalktı.
Şunu herkes bilmelidir ki; bu ülkeyi, bu şehri en son MHP’liler, ülkücüler terk eder. Çünkü biz yıllardır bu ülkenin bekası için can veriyoruz, kan veriyoruz ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dolayısıyla demokrasiden ayrılmamız düşünülemez. Cumhuriyeti göz ardı etmemiz düşünülemez. Onun için diyoruz ki; sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar cumhuriyet” dedi.

“KİMSE CEZALANDIRILMADAN, SUÇLU İLAN EDİLEMEZ”
Kendisi Ankara’dayken Salı günü sabah erken saatlerde belediyeye yapılan operasyona da değinen Başkan Kocamaz, “Biz Ankara’dayken FETÖ terör örgütüne yönelik olarak operasyon başlatıldı. Tabi hukukta bir suçsuzluluk karinesi vardır. İnsanlar bir şekilde yargılanıp, ceza almadan o aşamaya kadar suçlu ilan edilemez. Ama bu işin bir araştırması da elbette olacaktır. Bazı arkadaşlarımız şuanda gözaltına alınmıştır. Biz devletimizin polisine, adliyemize güveniyoruz. Çünkü bir ülkede adaleti ortadan kaldırırsanız bu ülke kaosa sürüklenir ve o ülkede huzuru tesis etmek çok kolay olmaz.

“BİLEREK HİÇ BİR HAİNE YER VERİLMEDİ”
Dolayısıyla birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız mutlaka en ince detayına kadar sorgulanacaklar. Cevaplarını verecekler ve bu sorgular neticesinde gerçek ortaya çıkacaktır. Ama şunu herkes bilmelidir ki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bugün kadar bilerek hiçbir haine yer verilmemiştir. Bundan sonra da aynı şekilde arkadaşlarımız hesabını verdikten sonra suçsuz görülürse görevlerine devam edeceklerdir. Ama tabiî ki biç bu işin detayını çok fazla bilemeyiz. Belediye olarak bizim bir istihbarat birimimiz yok. Dolayısıyla sabırla bekleyeceğiz. Bu arkadaşlarımız hesaplarını verecekler ve suçsuz bulunurlarsa tekrar aramıza dönecekler. 

“İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Bunu fırsat bilen bazı demokrasi düşmanları, bazı bu ülkede huzursuzluk çıkarmak isteyen ihanet şebekeleri, Burhanettin Kocamaz’ın bir an evvel görevden alınması ile ilgili ancak kendilerine yakışacak emellerini ortaya koyacak ifadelerle sosyal medyada insanların kafasını karıştırmaya çalışmıştır.
Ben 62 yaşındayım 23 yıldır Tarsus ve Mersin’de hemşerilerime hizmet vermeye çalışıyorum. Bugünlere alnımın akıyla geldim. Allah’ın izniyle. Bizler ölmeyeceğiz. Biz bu ülkenin sigortayız. Biz ölürsek Türkiye ölür. 

“MHP’Lİ DOĞDUM, MHP’Lİ ÖLECEĞİM”
Bazıları bizi kendilerine benzetmeye çalışıyor. Oysa biz bu camiada doğduk, bu camiada büyüdük, bu camiada milletimize hizmet ediyoruz ve inşallah cenab-ı Allah ömrümüzü sonlandırdığında da bu camia ile birlikte kara toprağa gireceğiz. Biz kendimize Bozkurt, Ülkücü diyoruz. O bizi kendilerinden zannedenler, kendileri gibi bu ülkede kaos, kargaşa çıkaracağımızı zannedenler bir kere hatırlasınlar. Biz bu ülkenin sigortasıyız. Bozkurtun tüyü dökülse de huyu değişmez.
Biz Türk milliyetçisiyiz. Türk milletçisi ne demek? Vatanını, bayrağını, toprağını, milletini herkesten daha fazla seven insan demek. Dolayısıyla bu ülkenin bölünmesine en fazla karşı çıkacak grup Türk milliyetçileridir. Dolayısıyla doğudan batıya, kuzeyden güneye bu Anadolu toprakları üzerinde yaşayan herkes Türk milletinin eşit bir vatandaşıdır. Biz hiçbir zaman milletimizi birbirinden ayırmadık. Etnik gruplara bölüp, bu ülkenin bölünmesine yönelik faaliyetlerde bulunmadık. Dolayısıyla hepimiz Türk milletiyiz ve dünya durdukça da bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti’nde, Türk milleti olarak var olacağız.
Hiç birimizin anne babasını tercih şansı yoktur. Hiçbirimizin doğum yerini tercih şansı yoktur. İnsanlar doğduğu yerin şivesi ile dili ile konuşabilir. Ama ortak bir dilimiz var,. Milletimizi bir arada tutan Türkçe’dir.

“ÜLKÜCÜDEN APO’CU DA OLMAZ, FETÖ’CU DA OLMAZ”
Allah hepinizden razı olsun. Bu sıcak havaya rağmen, demokrasiye sahip çıkmak üzere, demokrasinin Mersin’deki tecelligahı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önünde demokrasiye, milli iradeye sahip çıktınız.
Siz var olduğunuz sürece bu yolu sizlerle yürümeye devam edeceğiz. Mersinliye hiçbir ilçe, yerleşim birimi ayrımı yapmadan sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz.
Çünkü biz ülkücüyüz. Bizi kendilerine benzetmek isteyenlere buradan bir kez daha haykırmak istiyorum: Ülkücüden Apo’cu da olmaz, FETÖ’cu da olmaz.
Birileri ‘Kocamaz MHP’ye sığındı’ demiş, be hey zalim biz doğduk MHP’deydik, öleceğiz yine MHP’de olacağız. MHP bizim yuvamız. Eğer bizler fitne ve fesatla, dedikod uile bizi yuvamızdan ayırmak düşüncesindeyseniz yanılıyorsunuz, boş yere akıntıya kürek çekerseniz.
Biz geçmişte neysek dün neysek, bugün de oyuz. Allah’ın izniyle yarın da o olacağız.
Sayın genel başkanımıza da, ölümsüz liderimiz Alparslan Türkeş’e de şükranlarımı sunuyorum, onun sayesinde Türkiye bugün ayakta, bundan sonra da ayakta olmaya devam edecek.
Eğer bu ülkede 1980 öncesi kaos döneminde, bu ülkeye girerek bölüp, parçalamak isteyen hainler fırsat bulabilmiş olsaydı belki bugün bir araya gelemeyecektik. Ama işte o Türkiye’nin en büyük sigortası Alparslan Türkeş sayesinde halen beraberiz, bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Buraya kadar geldiğiniz. Kentinize, demokrasiye sahip çıktığınız için teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA