Suyun içinde içme suyu sıkıntısı çekiyorlar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suyun içinde içme suyu sıkıntısı çekiyorlar


 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Çatak Mahallesi Öz mevkisinde tarımsal sulama için birçok motopomp yerin altından su çekerken, vatandaşlar evlerinde içme suyu bulamıyor.

2005 yılında İl Özel İdaresince yapılan proje kapsamında Soğuk Pınar suyunu depoya alan ve borularla evlere dağıtımı yapılan suyun kuruması üzerine vatanodaşlar su çilesi çekmeye başladı. Vatandaşlar neredeyse damla damla akan eski köy çeşmesinden ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. 

Elinde su bidonları ile köy çeşmesinden su doldurmaya çalışan Meliha Yılmaz, “Evlerimizdeki musluklardan su akmadığı için çeşme başında her gün bu çileyi çekiyoruz. Eşekle, arabayla, motosikletlerle çeşmeye gelip bidonlarımızı doldurmaya çalışıyoruz. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi çalışmadığı için hepsini elimizde yapıyoruz” dedi.
Evde biriken bulaşıklarını büyük bir kazan içerisinde dökme suyla yıkadıklarını söyleyen Ayşe Kiraz, “Evimizde bulunan kova, bidon gibi su doldurabileceğimiz her şeyi su ile dolduruyoruz. 3-4 günde bir 15-20 dakika su veriyorlar. Bu da bizlerin ihtiyacına yetmiyor. Yetkililerden bizlere yardım etmesini istiyoruz. Buradaki kadınların hepsi susuzluktan bıktı” diye konuştu.
Pınarlarının kurumasından dolayı içme sularının azaldığı konusunda yetkilileri bilgilendirdiklerini söyleyen muhtar Halil Ateş, “Tüm dünyada olduğu gibi kuraklık ve kış yağışlarının az olmasından dolayı içme suyu depomuzu besleyen pınarımız kurudu. Susuzluktan dolayı vatandaşlarımız mağdur oldular. Oysa köyümüzde tarımsal sulama için bir çok kuyu bulunuyor. Motopomplarla açılan kuyulardan su çekiliyor. Yetkililerden içme suyunun çoğaltılması için sondaj çalışması yapmasını yada Aksıfat içme suyunun köyümüze de getirilmesini istiyoruz” dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA